Bitcoin Exchange Cryptocurrency Exchange Binance

TkeyNet: What’s new?

TkeyNet: What’s new?

https://i.redd.it/zyuf3vxvvdp51.gif
“The TkeyNet development team is surprising to us” — recently such a quote came from our lips. Why would that be?

TkeyNet: Instant transactions

Now transactions in the TkeyNet network are instant. You won’t even notice how the TKEY delivers to the recipient. For example, when you send a payment from card to card, and after a few seconds, the money is in the recipient’s possession. Despite the fast speed of transactions, the system has not only preserved its security properties but also strengthened them and still works on the blockchain.
“The chain of information a store on every computer in the network. The addition of information occurs by using cryptographic functions, allowing you to identify the information for any period. When a new data block adds to the TkeyNet network, the integrity of all previous information confirm by the entire TkeyNet, and each node checks its integrity.”

Financial marketplace


https://preview.redd.it/4j6y85zxvdp51.png?width=1920&format=png&auto=webp&s=1ef221053e4e90b08a9f67e6eef220b74bc94b0f
In early September, we completed work on one of the main functions of the system: “The Financial Module Of The Marketplace.”

What is it for, and how does the “Financial Marketplace module” work?

TkeyNet combines various assets in a single system, creating instant access to liquidity. Digital exchanges connect to TkeyNet and provide assets for exchange: BTC, USDT, ETH, and others. For example, Kraken connects to TkeyNet and provides digital assets: ETH, ETC. Binance: USD, BTC. Bitfinex: USDT, EOS, etc. Exchanges can provide any assets that trade on their platforms.
The blockchain acts as a Registrar of financial transactions. Accounts, balances, and orders store in a distributed registry TkeyNet, and copies of data to distribute across network TkeyNet nodes. Payment routing is implemented in the TkeyNet system, which allows you to track not only balances but also distribute transactions without the participation of any party.
The user, in turn, has quick access to transactions with digital currencies, regardless of the blockchain used: Bitcoin, Ethereum, EOS, or any other, transactions are recorded in TkeyNet, and transactions are processed instantly.
“The task of the platform is to automate the interaction of the parties and ensure the convenience of performing operations. — This is the core element of a trusted environment.”
In addition to digital assets, the “Financial Marketplace module” includes working with Fiat currencies, stocks, bonds, as well as raw materials: oil, gas, diamonds, etc. — This means that payment systems, banks, currency exchanges, commodity exchanges, and other financial market participants, are also connected to the TkeyNet blockchain.

Payments between companies in a few seconds

https://preview.redd.it/v84fizszvdp51.png?width=1920&format=png&auto=webp&s=e501b06661b2a960fe75abe07a1aba5177db620d
Companies can make payments in seconds, not days. TkeyNet can seriously mitigate the adverse risks of extraterritorial sanctions against the financial system of the countries if such follow. Also, the ability to conduct internal and cross-border transfers through an independent financial channel directly to the counterparty at high-speed is beneficial to business and the state from any point of view.
Each user will be able to make quick transfers to counterparty wallets, exchange digital currency for another or fiat money at the current exchange rate.

What else is interesting? — Applications

Developers can connect to TkeyNet and get access to a large-scale pool of liquidity: digital currencies, stocks, precious metals, etc.
This solution not only reduces development costs but also allows you to get access to the best prices and fast exchanges. You can create any financial application, regardless of the market usage: a cryptocurrency, or financial markets.
Developers can create a digital Bank or exchange, fast connect the app, and TkeyNet using the API.
“By working with partners around the world, we can significantly increase our market share in this business, providing our partners with ready-made tools without risks.”
And also regardless of the applications that will be created by partner developers. The company will provide its interfaces that will provide access to various types of assets — digital currencies: BTC, USDT, ETH, etc.; Fiat currencies: euros, dollars, pounds, etc.; securities and commodity assets.

https://preview.redd.it/23whmnm1wdp51.png?width=679&format=png&auto=webp&s=52bf10bf43268f835cff981a110d41528b838a89
Anywhere in the world, at any time, the system user will have access to the desired currency without having to exchange one for another. Also, when implementing the application for NFC payments, it will become even easier to use the system. However, even with the availability of several types of currencies, such as the pound, dollar, and euro, it is easy to make payments abroad.
“According to the World Bank, more than 1.7 billion adults are still not covered by banking services, but two-thirds of them have a mobile phone that can help them access financial services. — This tells us one thing: the traditional banking approach is exceptionally inefficient. Lack of infrastructure: a network of ATMs, fees and deposits, a network of cashiers, and internal money transfer programs are just some named obstacles to creating a real banking experience.”
Imagine that in one app you have access to Apple shares, Tesla shares, gold, precious metals, rubles, dollars, and even oil if you want. TkeyNet — makes this possible.
TkeyNet is an industrial solution designed for companies and users at the same time. Since payments in the system are very fast, a person can store and send money in any asset they want. This flexibility creates an open market, which is necessary at present.

Postscript

TkeyNet back-end — completed. Currently, we are actively working on the front-end side. Regardless of working on the front-end side, the TkeyNet system is tested on an ongoing basis.
submitted by tkeycoin to Tkeycoin_Official [link] [comments]

Bank deposit against bitcoin. How to save your money

Bank deposit against bitcoin. How to save your money

Bank deposit against bitcoin. How to save your money
Rates on ruble deposits have dropped again, and cryptocurrencies offer more profitable ways to save money. However, this option involves high risks.
Interest rates on ruble deposits in Sberbank fell. The maximum rate on the most profitable of the deposits of the main line “Save” was reduced to 3.56%, although at the beginning of July it was 3.65%. This option is designed for those who make a one-time deposit of at least 400 thousand rubles. for a period of 1–2 years. It is impossible to replenish such a deposit or withdraw part of the money from it.
The rates on ruble deposits “Replenish” (up to 3.09% per annum) and “Manage” (2.56%) have also been reduced. Only one dollar deposit from the basic line became available to the bank’s mass clients — “Save”. The maximum rate on such a deposit is now no more than 0.35% per annum — taking into account capitalization when making at least 1 year of $10 thousand or more.
At the same time, the popularity of cryptocurrencies and related services, staking and landing pages, continues to grow. For example, Binance Lending and Binance Staking allow you to receive income from 3% to 20% per annum from cryptocurrency deposits, which is significantly different from traditional offerings in the traditional market.
Nikolay Klenov, financial analyst at the Raison Asset Management investment company, explained that deposits and cryptocurrency (including staking and landing) are different instruments: the first is conservative and aimed at preserving value, the second is high-risk and potentially high-yield.
“You can’t make money on deposits, but they are not subject to market risk. The only risk that the owner of the deposit takes is the bankruptcy of the bank, but for such cases a deposit insurance system is provided. Cryptocurrency can significantly lose value, it is a volatile instrument. In addition, it is much more difficult for a person who has never invested to deal with cryptocurrencies than with deposits. You need to read special literature, immerse yourself in the topic. However, those who are ready to do this can potentially receive much higher returns than from deposits, ”added Klenov.
The head of the analytical department of AMarkets Artem Deev emphasized that dependence should be taken into account: the higher the rates, the more significant the risks. You can invest well, but you can quickly and burn out. Moreover, high rates most often accompany investments for short periods. Conversely, the longer the period, the lower the rates and the lower the risks.
Based on this principle, Bitcoin and other cryptocurrencies are high-risk and speculative assets, Deev said. The popularity of cryptocurrencies has led to the fact that now the number of participants in the digital asset market is increasing, their value is growing. But all this is provided only by the influx of private investors into the market.
“It is, in a sense, a pyramid — the more participants, the higher the market capitalization and asset value. But such a pyramid can also collapse very quickly, since it is not provided with real value. Although, of course, against the background of decreasing rates, investment in cryptocurrencies looks attractive. But they are accompanied by very high risks. Given that the only risk on deposits is that interest does not offset inflation“, the expert emphasized.
Cryptorg.Exchange CEO Andrey Podolyan adheres to the opposite position. In his opinion, cryptocurrency staking and landing pages are already ahead of bank rates in terms of a lot of parameters. So, the average annual percentage of profitability in stablecoins offered by the leading crypto-exchanges is 8–15%. In addition, DeFi (decentralized finance) is now gaining strong popularity, in which you can earn 30–50% per annum. But the mechanism for a common man in the street is rather complicated, so this direction is still available only to professionals.
“In general, some traders and investors I know personally have more capital, placed in stable cryptocurrencies and giving a monthly percentage higher than in bank deposits,” Podolyan said.
Staking rates in cryptocurrencies are nominally high, but they include the credit risks of the platform or counterparty, and the credit risk often exceeds the staking rate, warned Grigory Klumov, founder of the STASIS stable cryptocurrency platform. For example, the cryptocurrency staking rate is 8%, of which the counterparty credit risk is 10%. The real staking rate is minus 2%.
“Investments in bitcoin and ether, despite their volatility, can bring income significantly higher than a deposit in a bank. But the availability of funds is not comparable to the deposit, which is additionally insured by the state. Investing in cryptocurrency is obviously a more risky instrument, which should not be allocated more than a few percent of your capital. But a few percent of the income is worth investing every day”, concluded Klumov.
Investments in cryptocurrencies can bring significantly more income than bank deposits. However, working with digital money implies the absence of insurance and extremely high risks of losing all funds. Therefore, investing in digital money is only worth considering the possibility of its deprivation.
Subscribe to our Telegram channel
submitted by Smart_Smell to Robopay [link] [comments]

Crypto Banking Wars: Can BlockFi & Celsius Disrupt Banking?

Crypto Banking Wars: Can BlockFi & Celsius Disrupt Banking?
These crypto lending & borrowing services found early traction. Are they capable of bundling more financial services and winning the broader consumer finance market?
https://reddit.com/link/icps9l/video/98kl1y596zh51/player
This is the third part of Crypto Banking Wars — a new series that examines what crypto-native company is most likely to become the bank of the future. Who is best positioned to reach mainstream adoption in consumer finance?
While crypto allows the world to get rid of banks, a bank will still very much be necessary for this very powerful technology to reach the masses. As we laid out in our previous series, Crypto-Powered, we believe a crypto-native company will ultimately become the bank of the future. We’re confident Genesis Block will have a seat at that table, but we aren’t the only game in town.
In the first post of this series, we did an analysis of big crypto exchanges like Coinbase & Binance. In our second episode, we looked at the world of non-custodial wallets.
Today we’re analyzing crypto lending & borrowing services. The Earn and Borrow use-case covers a lot of what traditional banks deliver today. This category of companies is a threat worth analyzing. As we look at this market, we’ll mostly be focused on custodial, centralized products like BlockFi, Nexo, and Celsius.
Many of these companies found early traction among crypto users. Are they capable of bundling more financial services and winning the broader consumer finance market? Let’s find out.

Institutional Borrowers

Because speculation and trading remains one of the most popular use-cases of crypto, a new crypto sub-industry around credit has emerged. Much of the borrowing demand has been driven by institutional needs.
For example, a Bitcoin mining company might need to borrow fiat to pay for operational costs (salaries, electricity). Or a crypto company might need to borrow USD to pay for engineering salaries. Or a crypto hedge fund needs to borrow for leverage or to take a specific market position. While all of these companies have sufficient crypto to cover the costs, they might not want to sell it — either for tax or speculative reasons (they may believe these crypto assets will appreciate, as with most in the industry).
Instead of selling their crypto, these companies can use their crypto as collateral for loans. For example, they can provide $1.5M in Bitcoin as collateral, and borrow $1M. Given the collateralization happening, the underwriting process becomes straightforward. Companies all around the world can participate — language and cultural barriers are removed.

https://preview.redd.it/z9pby83d6zh51.png?width=600&format=png&auto=webp&s=54bf425215c3ed6d5ff0ca7dbe571e735b994613
The leader (and one of our partners) in this space is Genesis Capital. While they are always the counterparty for both lenders and borrowers, they are effectively a broker. They are at the center of the institutional crypto lending & borrowing markets. Their total active loans as of March 2020 was $649M. That number shot up to $1.42B in active loans as of June 2020. The growth of this entire market segment is impressive and it’s what is driving this opportunity for consumers downstream.

Consumer Products

While most of the borrowing demand comes from institutional players, there is a growing desire from consumers to participate on the lend/supply side of the market. Crypto consumers would love to be able to deposit their assets with a service and watch it grow. Why let crypto assets sit on an exchange or in cold storage when it can be earning interest?
A number of consumer-facing products have emerged in the last few years to make this happen. While they also allow users to borrow (always with collateral), most of the consumer attraction is around growing their crypto, even while they sleep. Earning interest. These products usually partner with institutional players like Genesis Capital to match the deposits with borrowing demand. And it’s exactly part of our strategy as well, beyond leveraging DeFi (decentralized finance protocols).
A few of the most popular consumer services in this category include BlockFi, Nexo, and Celsius.

https://preview.redd.it/vptig5mg6zh51.png?width=1051&format=png&auto=webp&s=b5fdc241cb9b6f5b495173667619f8d2c93371ca

BlockFi

BlockFi (Crunchbase) is the leader in this category (at least in the West). They are well-capitalized. In August 2019, they raised $18.3M in their Series A. In Feb 2020, they raised $30M in their Series B. In that same time period, they went from $250M in assets under management to $650M. In a recent blog post, they announced that they saw a 100% revenue increase in Q2 and that they were on track to do $50M in revenue this year. Their growth is impressive.
BlockFi did not do an ICO, unlike Celsius, Nexo, Salt, and Cred. BlockFi has a lot of institutional backing so it is perceived as the most reputable in the space. BlockFi started with borrowing — allowing users to leverage their crypto as collateral and taking out a loan against it. They later got into Earning — allowing users to deposit assets and earn interest on it. They recently expanded their service to “exchange” functionality and say they are coming out with a credit card later this year.

https://preview.redd.it/byv2tbui6zh51.png?width=800&format=png&auto=webp&s=bac080dcfc85e89574c30dfb396db0b537d46706
Security Woes
It’s incredible that BlockFi has been able to see such strong growth despite their numerous product and security woes. A few months ago, their systems were compromised. A hacker was able to access confidential data, such as names, dates of birth, postal addresses, and activity histories. While no funds were lost, this was a massive embarrassment and caused reputational damage.

https://preview.redd.it/lwmxbz5l6zh51.png?width=606&format=png&auto=webp&s=ebd8e6e5c31c56da055824254b35b218b49f80e0
Unrelated to that massive security breach and earlier in the year, a user discovered a major bug that allowed him to send the same funds to himself over and over again, ultimately accumulating more than a million dollars in his BlockFi account. BlockFi fortunately caught him just before withdrawal.
Poor Product Execution
Beyond their poor security — which they are now trying to get serious about — their products are notoriously buggy and hard-to-use. I borrowed from them a year ago and used their interest account product until very recently. I have first-hand experience of how painful it is. But don’t take my word for it… here are just a few tweets from customers just recently.

https://preview.redd.it/wcqu3icn6zh51.png?width=1055&format=png&auto=webp&s=870e2f06a6ec377a87e5d6d1f24579a901de66b5
For a while, their interest-earning product had a completely different authentication system than their loan product (users had two sets of usernames/passwords). Many people have had issues with withdrawals. The app is constantly logging people out, blank screens, ugly error messages. Emails with verification codes are sometimes delayed by hours (or days). I do wonder if their entire app has been outsourced. The sloppiness shines through.
Not only is their product buggy and UX confusing, but their branding & design is quite weak. To the left is a t-shirt they once sent me. It looks like they just found a bunch of quirky fonts, added their name, and slapped it on a t-shirt.

https://preview.redd.it/mi6yeppp6zh51.png?width=600&format=png&auto=webp&s=fd4cd8201ad0d5bc667498096388377895b72953
Culture
To the innocent bystander, many of these issues seem totally fixable. They could hire an amazing design agency to completely revamp their product or brand. They could hire a mercenary group of engineers to fix their bugs, etc. While it could stop the bleeding for a time, it may not solve the underlying issues. Years of sloppy product execution represents something much more destructive. It represents a top-down mentality that shipping anything other than excellence is okay: product experience doesn’t matter; design doesn’t matter; craftsmanship doesn’t matter; strong execution doesn’t matter; precision doesn’t matter. That’s very different from our culture at Genesis Block.
This cancerous mentality rarely stays contained within product & engineering — this leaks to all parts of the organization. No design agency or consulting firm will fix some of the pernicious values of a company’s soul. These are deeper issues that only leadership can course-correct.
If BlockFi’s sloppiness were due to constant experimentation, iteration, shipping, or some “move fast and break things” hacker culture… like Binance… I would probably cut them more slack. But there is zero evidence of that. “Move fast and break things” is always scary when dealing with financial products. But in BlockFi’s case, when it’s more like “move slow and break things,” they are really playing with fire. Next time a massive security breach occurs, like what happened earlier this year, they may not be so lucky.
Institutional Focus
Based on who is on their team, their poor product execution shouldn’t be a surprise. Their team comes mostly from Wall Street, not the blockchain community (where our roots are). Most of BlockFi’s blockchain/crypto integration is very superficial. They take crypto assets as deposits, but they aren’t leveraging any of the exciting, low-level DeFi protocols like we are.
While their Wall Street heritage isn’t doing them any favors on the product/tech side, it’s served them very well on winning institutional clients. This is perhaps their greatest strength. BlockFi has a strong institutional business. They recently brought on Three Arrows Capital as a strategic investor — a crypto hedge fund who does a lot of borrowing. In that announcement, BlockFi’s founder said that bringing them on “aligns well with our focus on international expansion of our institutional services offering.” They also recently brought someone on who will lead business development in Asia among institutional clients.
BlockFi Wrap Up
There are certainly BlockFi features that overlap with Genesis Block’s offering. It’s possible that they are angling to become the bank of the future. However, they simply have not proven they are capable of designing, building, and launching world-class consumer products. They’ve constantly had issues around security and poor product execution. Their company account and their founder’s account seem to only tweet about Bitcoin. I don’t think they understand, appreciate, or value the power of DeFi. It’s unlikely they’ll be leveraging it any time soon. All of these reasons are why I don’t see them as a serious threat to Genesis Block.
However, because of their strong institutional offering, I hope that Genesis Block will ultimately have a very collaborative and productive partnership with them. Assuming they figure out their security woes, we could park some of our funds with BlockFi (just as we will with Genesis Capital and others). I think what’s likely to happen is that we’ll corner the consumer market and we’ll work closely with BlockFi on the institutional side.
I’ve been hard on BlockFi because I care. I think they have a great opportunity at helping elevate the entire industry in a positive way. But they have a lot of issues they need to work through. I really don’t want to see users lose millions of dollars in a security breach. It could set back the entire industry. But if they do things well… a rising tide lifts all boats.

Honorable Mentions

Celsius (ICO Drops) raised $50M in an ICO, and is led by serial entrepreneur Alex Mashinsky. I’ve met him, he’s a nice guy. Similar to Binance, their biggest Achilles heel could be their own token. There are also a lot of unanswered questions about where their deposits go. They don’t have a record of great transparency. They recently did a public crowdraise which is a little odd given their large ICO as well as their supposed $1B in deposits. Are they running out of money, as some suggest? Unclear. One of their biggest blindspots right now is that Mashinsky does not understand the power of DeFi. He is frequently openly criticizing it.
Nexo (ICO Drops) is another similar service. They are European-based, trying to launch their own card (though they’ve been saying this forever and they still haven’t shipped it), and have a history in the payments/fintech space. Because they haven’t penetrated the US — which is a much harder regulatory nut to crack — they are unlikely to be as competitive as BlockFi. There were also allegations that Nexo was spreading FUD about Chainlink while simultaneously partnering with them. Did Nexo take out a short position and start spreading rumors? Never a dull moment in crypto.
Other players in the lending & borrowing space include Unchained Capital, Cred (ICO Drops), and Salt (ICO Drops).

https://preview.redd.it/9ts6m0qw6zh51.png?width=1056&format=png&auto=webp&s=dd8d368c1aa39994c6bc5e4baec10678d3bbba2d

Wrap Up

While many companies in this category seem to be slowly adding more financial services, I don’t believe any of them are focused on the broader consumer market like we are. To use services like BlockFi, Nexo, or Celsius, users need to be onboarded and educated on how crypto works. At Genesis Block, we don’t believe that’s the winning approach. We think blockchain complexity should be abstracted away from the end-user. We did an entire series about this, Spreading Crypto.
For many of these services, there is additional friction due to ICO tokens that are forcefully integrated into the product (see NEXO token or CEL Token). None of these services have true banking functionality or integration with traditional finance —for example, easy offramp or spending methods like debit cards. None of them are taking DeFi seriously — they are leveraging crypto for only the asset class, not the underlying technology around financial protocols.
So are these companies potential competitors to Genesis Block? For the crypto crowd, yes. For the mass market, no. None of these companies are capable of reaching the billions of people around the world that we hope to reach at Genesis Block.
------
Other Ways to Consume Today's Episode:
Follow our social channels: https://genesisblock.com/follow/
Download the app. We're a digital bank that's powered by crypto: https://genesisblock.com/download
submitted by mickhagen to genesisblockhq [link] [comments]

Full Option Koinpro

In today's world of heavily nascent and volatile cryptocurrency, one point or factor stands out. That is exchanges. Cryptocurrency exchanges are sites(whether physical or virtual) where cryptocurrencies are traded for each other or traditional fiat currencies like Euro, Pound Sterling or US Dollar. They may be divided by many criteria, chief of which may be Modus Operandi or Central Control. The Degree of Control suggests a central control of exchange management and resources. There are Centralized, Decentralized and Hybrid exchanges. Now we can narrow down to Centralized Exchanges. These are where transactions are monitored and controlled by the owners of the exchange. Transactions can be made only through mechanisms provided and approved by the central body. Also there is no access to private keys by traders. Examples include Koinpro, Binance, Kucoin, Bittrex etc.
About Koinpro This is a Smart Bitcoin Futures Exchange. KoinPro, your new fangled crypto exchange, that goes beyond crypto and boasts of multiple futures contracts, with its own unique features and benefits. Bitcoin Futures, Contracts for Difference are complex instruments. Trading these financial products carries a high level of risk since leverage can work both to your advantage and disadvantage. There are a lot of exchanges, both crypto and fiat(mainstream and otherwise) trading tools like CFD, oil, futures etc; but not one of them Integrates CFDs like Koinpro. Its a no-brainer choice, since going for KoinPro’s unique double-UP contract, customers can simply enter into a predefined order position that will automatically terminate when the position either gains or loses 100% of its value, or when the contract expires — whichever comes first. insurance coverage is provided as a courtesy to BitGo Prime, which is a sole counterparty Prices derived from a wide range of Tier 1 institutions such as exchanges and professional market makers Trading on a fully non-disclosed basis Fully integrated with BitGo Portfolio & Tax. At KoinPro, we take the safety and security of our clients extremely seriously. To help make KoinPro one of the safest places to trade, we store our customer funds in cold storage wallets provided by BitGo—the world leader in secure digital asset storage. BitGo custody includes a $100 million insurance plan underwritten by Lloyd’s of London—one of the UK’s largest insurance markets.
This insurance coverage is provided as a courtesy to KoinPro users and hence comes at no additional cost. This insurance coverage protects digital assets held by BitGo, Inc. or BitGo Trust Company in the event of;
Third-party hacks or theft of private keys Insider theft by employees of private keys Physical loss or damage of private keys
BitGo has delivered institution-grade security for digital assets since 2013, and features state-of-the-art cold storage technology, which includes a bank-grade Class III vault and stringent controls designed to practically eliminate the risk of loss. Full details about the BitGo custody and insurance protection can be found here.
https://koinpro.com/
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5219842
submitted by redoc77 to ICOAnalysis [link] [comments]

Recap of Binance English Kava AMA (May 2020)

This AMA was conducted within the Binance English Telegram channel prior to Kava's June 10th launch of its DeFi Lending Platform.

Q1:

Can you give us a little history of KAVA?

Q2:

Could you please tell me what KAVA cryptocurrency is? What problem does it solve?

  • Answer - KAVA is the staking, governance, and reserve asset of the Kava DeFi platform. KAVA is required by node operators to secure transactions on the blockchain. Additionally, when lending fees are paid, they are converted to Kava and burned reducing the overall supply of KAVA tokens. As more users use the Kava lending platform, KAVA should become more scarce overtime.

Q3:

What is the advantage of keeping the KAVA token for a long and short term?

  • Answer - In the short term, if you stake KAVA you can earn additional block rewards every day, block by block. This provides a nice steady return on the Kava usually in the range of 3-20% depending on the number of people staking.
  • We will be opening the gates of DeFi to many top tier assets such as BNB, XRP, ATOM, and BTC which have never been able to use lending, stablecoins, or other DeFi Services. If you are a KAVA hodler you can benefit from owning and having a stake in the network as we grow because as the network grows, Kava is burned and it becomes more scarce as a resource.

Q4:

Chainlink is KAVA’s partner, can you explain more about this partnership?

  • Answer - Yes, this is not the usual chainlink partnership where a blockchain consumes data from Chainlink’s oracle solution.
  • No oracle solution adequate for DeFi applications on Cosmos was available. For this reason, Kava has teamed up with Chainlink to bring its data and reliable oracle solution to the Cosmos ecosystem. Chainlink nodes now will be able to securely publish data directly on the Kava blockchain where it can be used or easily transported to other Cosmos-based blockchains and applications. Chainlink oracles on Kava utilize all the industry-leading technologies of Chainlink, while enabling more frequent price updates and improving the reach and distribution of where that data can be used.
  • Since Kava’s blockchain is built using Tendermint, Tendermint-based blockchains within the Cosmos ecosystem (Binance, Terra, OKChain, Cosmos Hub, Agoric, Aragon, and others) will now be able to retrieve market data such as cryptocurrency, FX, and commodity prices. For DEX’s like Binance this will enable them to create futures, options, and other derivative products they were not able to do so before.
  • TLDR: Kava + Chainlink Data creates the ideal hub for all blockchains and applications to get their DeFi services and Data, and as result makes Kava a natural hub for the growing Cosmos ecosystem.

Q5:

What is the KAVA CDP product? Do you have any exciting things down the pipeline that you can share?

  • Answer - First, let me clarify that CDP simply means “collateralized-debt-position” similar to CDOs that exist in the traditional finance world. What it means is a loan using collateral to back the loan.
  • Kava’s lending platform offers collateralized loans to users who have crypto. Getting a loan with Kava’s platform is great if you don’t want to sell your crypto position, but need short term cash for payments or if you want to use the loan to get a levered / margin position without going through KYC.
  • As for news! Kava’s lending platform is scheduled to officially launch on the mainnet June 10th.
  • At this time, DeFi will be made available to BNB for the first time ever. Also at this time, the Kava DeFi platform will be awarding the first users that have BNB extremely high rewards for being early adopters.
  • Each week, 74,000 KAVA will be given out to all the users who have taken out loans on Kava. Yes, you get free KAVA, for taking out a loan using BNB!
  • If you want to participate, you can learn more about how to do it here!
  • Medium

Q6:

Why should BNB users use KAVA’s lending platform and take out USDX? And how to mint USDX with BNB on KAVA CDP?

  • Answer - Free- maybe let's call it rewards for being good users 😉
  • The rewards are platform growth incentives so that we can grow the platform quickly.
  • Well at launch, definitely the KAVA rewards are a huge reason for BNB users to use it.
  • As for the product long-term, the major use case for our lending platform is to get a levered position without needing an exchange or to go through KYC.
  • How it works is that a BNB holder can deposit their BNB and take out USDX loans - this capital they will take and buy more BNB with it. Most people will use the loan this way to get 2-3x the original BNB amount. If the price goes up on BNB, they win 2-3x the gains!
  • Of course if the price goes down and they cannot repay their loan, the BNB collateral might get liquidated, so be careful, it works just like a margin trading account.

Q7:

Brian do you have any more information or links for our community about this?

Q8:

KAVA was initially planned to launch on Ripple network but later switched to Cosmos Tendermint Core. [email protected] is that something you see in Tendermint Core that is not available anywhere?

  • Answer - For clarification, Kava was never planned to be on Ripple. However, Ripple is a Kava investor, shareholder, and partner.
  • We selected the Cosmos-SDK featuring the Tendermint BFT consensus because during our past work with Ripple, MakerDao, ETH, and other layer 2 work we learned the value of “finality” of blockchains. For example, on ETH, the finality of blocks do not happen right away. You need to reach 15+ blocks to be confirmed on Ethereum to really know a transaction has passed. This results in really slow user experiences that aren’t acceptable in finance or any application really.
  • Tendermint solves this because it makes every transaction final and occur in seconds.
  • Additionally, we chose the Cosmos-SDK as the framework to build our stand alone blockchain, Kava because it allowed us to create our own security model and design which enables Kava as a DeFi platform responsible for millions of dollars of collateral to be very secure in a way we could net get if we built it on any other network.

Q9:

KAVA does cross-chain support. Compared to other DeFi platforms, KAVA offer collateralized loans and stable coins to users too. How will volatility be managed there with so many different collateral systems in CDP?

  • Answer - Volatility is an important consideration and accurate and timely price reference data is needed to make sure the system works.
  • All the collateral positions rely on price feeds from oracles to determine if they are safe or need to be liquidated. Kava has created a novel partnership with Chainlink, where Chainlink oracles that normally run on Ethereum, operate nodes directly on Kava where they can post prices. This Kava to avoid network congestion, high gas fees, and other less desirable issues found on Ethereum, while enabling the oracles with Kava’s fast blocktimes and finality so they can actually deliver price updates 10-20x more frequently than is possible elsewhere. This makes Kava’s price feed data very reliable.
  • In times of volatility, if liquidations occur, the Kava platform automatically auctions collateral off for USDX on the market and burns the USDX. This mechanism keeps the system balanced and USDX algorithmically stable and always fully collateralized by real assets.
  • And it does this transparently, unlike the real world CDOs which caused the world issues in 2008 due to the lack of transparency in their assets and risk.

Q10:

Recently, Binance has released a white paper on BSC, a Binance smart chain. So, what can I get by staking through Binance Coin BNB?

  • Answer - Yay for smart contracts!
  • What can we get by staking bnb?
  • Staking BNB on Kava, or depositing it in a CDP and creating USDX from it earns users KAVA in rewards everyweek. A lot of rewards. In addition, you get USDX to hold which also pays out a savings rate each block that is much better than say what USD in a checking account could do.

Q11:

Various platforms are in Ethereum. So why is Kava not at Ethereum?

  • Answer - I could speak about this for ages, but there is a reason for Ethereum being the home to many hacks and bugs.
  • Kava is not on ethereum because we couldn’t build our system there. The main reasons. as I have mentioned are:
  • (1) Ethereum has congestion, oracle issues, high fees, and slow block times.
  • (2) Ethereum’s open smart contracting system can do anything. This is great for building crypto kitties, but horrible for financial software as it makes all code have infinite attack vectors that hackers can use which are impossible to test for. We built our own chain so we could scope the code and limit what attack vectors are possible.
  • (3) Building in solidity, the language of Ethereum, is horrible. The development environment is bad, testnets don’t work, and many other things are painful. Kava is primarily built in GO which is far superior for financial applications in most respects.
  • (4) The future is Cosmos. Binance, Okchain, terra, Cosmos Hub(ATOM), and Kava all are created using the Cosmos-SDK framework. I believe this is the future and the blockchain developers are moving to this in mass. Over 110 projects now are building with the Cosmos-SDK.

Q12:

What are ways by which Kava project generates profit/revenue to maintain project. What is your revenue model?

  • Answer - Kava is a for-profit financial DAO with over 80 different businesses staking Kava and voting on its evolution. They want to see Kava succeed so they vote to fund operations and developments that drive user growth in Kava. Due to fees paid in Kava and the burning mechanism, as the system grows in users, the Kava supply decreases making those that hold Kava win due to scarcity.

Q13:

Lending/Borrowing has been introduced by Binance. How can this affect the Kava since people can directly borrow BUSD from Binance with BNB used as collateral than going to Kava?

  • Answer - Kava will be featured on Binance as well. The main benefit of Kava is that there is no counterparty. The capital is minted on demand not sourced from somewhere. Binance and other centralized parties on the otherhand need to find capital to provide loans, creating a cost of capital. Kava is much more efficient at providing capital and avoids a lot of regulator issues.
  • I'll add I think BUSD in the future might be usable for collateral to Kava's loans as well. It would be cool 🙂

Q14:

What's your opinions on Future of DeFi & DApps? Do you think that DeFi is the future of current Financial world? Also, How do you see the future of KAVA?

  • Answer - I believe Centralized Finance and the existing infrastructure has a place. It has a lot of issues that cause things like the 2008 crisis and the current insolvency issues that are happening across the world due to trust-based debt with no actual backers other than the people which end up bailing out banks and other financial institutions that have made poor decisions.
  • DeFi's future is bright because it solves this fundamental issue. It removes trust and adds transparency. Kava is right at the foundation for all of DeFi as things grow and mature.

Q15:

Recently, we have seen some big hacks in DeFi platforms. How will KAVA deal with these bad actors of crypto and what security measures have been taken by KAVA for the safety of users' funds?"

  • Answer - Unlike a lot of DeFi startups, we take things seriously. We don't ""move fast and break things"" as Mark Zuckerberg would say.
  • We do a thorough analysis before suggesting to deploy code. Our internal team works very hard to run tests and simulations, once it passes internally, we give it to 3rd party auditors who try and game it and break the code. If it passes there, we give the code to the community to review and vote into the mainnet. In this way, I’d estimate about 100+ people review our code and test it before it goes live and consumers can touch it. I don't know many other project teams that due things with such diligence.

Q16:

Binance for KAVA is a very valuable partner in terms of increasing the number of users, but what is KAVA ready to give equivalent to Binance users? What applications will be integrated into Binance to expand the ecosystem?

  • Answer - Kava gives the BNB users loans. It gives the DEX a stablecoin and the ability to offer margin products. Kava’s connection to binance chain and chainlink data also enables Binance DEX to offer trustless derivatives like options and futures products going forward.

Q17:

Cosmos has limitations on working with PoW coins. How do you technically solve the problem of implementing DeFi products for bitcoin?

  • Answer - Cosmos is great for hard-to-work-with blockchains like BTC. It's flexible in how you can construct bridges. For example, the validator set can have a multisig private key split up into pieces in order to create a trustless escrow and control of assets on other blockchains. In this way, we can create peg zones with Cosmos for the best assets in the world. Once a zone is established, it can be used on Kava and other Cosmos chains.

Q18:

USDX is currently a little-known stable coin. Do you plan to add it to the top exchanges with good liquidity, including Binance?

  • Answer - USDX will be growing quickly. We have a plan to have it listed and get liquidity across several known exchanges shortly after launch.

Q19:

There are several options for using USDX on the KAVA platform, one of which is Margin Trading / Leverage. Is this a selection function or a compulsory function? Wondering since there are some investors who don`t like margin. What is the level of leverage and how does a CDP auction work?

  • Answer - Using Kava for Margin trading is 100% optional. You can choose how you want to use the margin loan. You don’t have to spend the USDX unless you want to. It could be used for everyday payments as well in the case you simply don’t want to sell your underlying collateral. If you don’t want the risk, do small loans with lots of collateral.

Q20:

Will your team have a plan to implement the DAO module on your platform, as it provides autonomy, decentralization and transparency?

  • Answer - DAO - Kava is a for-profit DAO and it’s fully functional already. We have on-chain governance and have underwent several votes and evolutions you can look at. You actually can see some current voting processes taking place here: https://kava.mintscan.io/proposals
  • We recently implemented a cool feature called committees, which enables the DAO to elect a small group of experts to make decisions without needing a vote of the whole user base. This enables the experts to have control over a small portion of the protocol - such as monitoring the debt limit, fees, etc and enables Kava to operate faster and be more adaptable in volatile market conditions.

Q21:

How can we address the possible overloads and security threats caused by increased users in the DeFi scene?

  • Answer - Yes, this is a huge issue for Ethereum, MakerDAO and everyone in the space. I don’t see a bright future for DeFi on Etheruem unfortunately. You can’t have a blockchain do everything well. Tether alone congests most of Ethereum and makes oracle price feeds lag the market. This can cause liquidations that should not happen and real people will lose real funds. It’s a huge issue.
  • The hope is for a dedicated system like Kava to provide a better backbone for DeFi applications going forward.
  • I should point out that Kava is not just a MakerDao for Cosmos or a CDP for Bitcoin. Kava is designed to be a foundational layer for DeFi services that every new blockchain and application will need.
  • Every blockchain will need DeFi services like lending, stablecoins, and data and they need it to be very secure. Kava does all this with its cross-chain lending plarform, USDX stablecoin, and Chainlink data in an incredibly secure, but accessible manner.
  • In this way, Kava aims to connect and serve all the major cryptocurrency communities and build it’s place at the center, where every developer can get what they need to build financial applications of the future."

Q22:

What distinguishes Kava from your existing competitors like Syntetix?

  • Answer - Synthetix isn't really a competitor, but it is an interesting project in terms of mechanism design. We share a lot of common investors and have similar token economic ideas with them. The only blockchain project that could be is MakerDAO, but they can only work with ETH assets due to their design. We are focused on the major cap assets - BTC, BNB, XRP, ATOM and others have a much larger market than ETH to address. BTC is 10x the size alone. Currently no one serves them with DeFi. We’re going after this opportunity and believe it to be a huge one.

Q23:

Why is the KAVA coin not used for Mint, why am I asking that because I see it can also make the value of KAVA coins grow naturally?

  • Answer - Why is Kava not used as a collateral? Well, it could be I suppose. The community might vote for this in the near future if they want us to be like synthetix. It makes the Kava token more valuable and it will incentivize much more locked-up Kava reducing overall circulating supply which is fairly favorable. The main reason we have not done this yet is that we(Kava and its community) are still weighing the risks of doing this given that Kava also functions as a reserve asset. I think it's likely Kava gets added as collateral at some point, but it will likely have a high debt-collateral ratio to address the issues similar to Synthetix which is 750%.

Q24:

How do you prevent in a manipulated KAVA Mint just to take advantage of a token prize when minting?

  • Answer - Minting rewards and manipulation. We’ve thought of this. Each week, the blockchain counts all the blocks, counts how many people had a loan in that period, then takes the average loan amount over time to calculate the rewards. If you open and close a loan - you will get very little rewards. You only get a large reward if you keep the loan open the full period.

Q25:

Who are your oracle providers? Are you also an oracle provider?

  • Answer - Kava may run 1 oracle in the future, but we will always have many and be the minority. Most chainlink oracle node operators are large players in the space that run staking infrastructure companies like cosmostation, chainlayer, chorus one, figment networks, etc. Binance will also be one of our oracles.

Q26:

If we look at all the different types of DeFi products _(decentralized exchanges, stablecoins, atomic swaps, insurance products, loan platforms, trade financing platforms, custody platforms, and crowdfunding platforms) currently covering important areas of traditional finance...where does Kava fit in?

  • Answer - To make any interesting financial product work you need capital, a stable store of value, and price data. These are really hard to get on current blockchain environments. Kava provides all of these.

Q27:

Many people describe Kava as similar to Maker (MKR). How is Kava different? Why do you think Kava has more potential?

  • Answer - MakerDAO is a smart contract with a singular purpose, to serve ETH. It sadly inherited the problems of ethereum. Kava is designed from the ground up for security and interoperability. We are targeting bigger and better assets and have more capabilities to serve them with what their developers and ecosystem need.

Q28:

What is the uniqueness of KAVA project that cannot be found in other project that´s been released so far ?

  • Answer - Well in June 10th, we will be the first ever blockchain project to bring DeFi to another blockchain in a real way. BNB users will have loans, stablecoins, and much more.

Q29:

The gas fee is an issue for blockchain besides scalability. Does your Kava provide a solution for gas?

  • Answer - gas fees are very low on Kava, only high enough to prevent spam. We dont need high fees for TX because validators are paid in block rewards. Additionally, we dont have competing transactions from crypto-kitties or other non-financial applications. This leaves all of Kava's throughput 100% dedicated to scaling financial transactions.

Q30:

Kava project works on DeFi (Decentralized Finance) But what’s the benefits of Decentralized Financial system? What are the possibilities of DeFi over Centralized Finance system?

  • Answer - Open access, no need for trust, and no censorship by singular governments or parties. Kava is accessible anywhere in the world, by anyone.

Q31:

Data supplied by oracles are false at times, how do you prevent this? How reliable are data received by KAVA?

  • Answer - This is why using premium / credentialed APIs is important for oracles. These data sources tend to be more accurate and better managed. Wrong prices can happen - for liquidation systems like Kava, we factor this into our design by using an average of data overtime form all oracles as part of the calculation.

Q32:

Can anyone become a KAVA validator, or is it just an invitation from the project itself? What are the requirements for becoming a KAVA verifier?

  • Answer - Anyone can become a validator, but you will need to stake or have enough stake delegated to you from others to be in the top 100 validators to earn block rewards.

Q33:

DEFI PULSE said that a total of 902M is currently locked. According to you, how will this number change in the next few years, and how will KAVA position itself as the top player in this market segment?

  • Answer - DeFi will only grow through 2020. And likely grow massively.
  • All projects on DeFi pulse are ""ethereum"" based. Kava is going to shake the blockchain world in the next few weeks by being the first ""multi-chain"" project on DeFi pulse and by my estimations we should quickly surpass a lot of the projects on that list.

Q34:

I am an testnet minter and the process seem Simplified, now I want to know if minting of USDX will continue when you launch Mainnet and do you have plans to build your own KAVA WALLET for easy minting on your mainnet

  • Answer - Simple blockchain experience?! high praise! Yes the process will be the same. Kava will not provide interfaces or wallets. Kava Labs builds software for the blockchain, our community members like Cosmostation, Frontier, Trust Wallet build support for people to interact with it.

Q35:

What business plans does Kava have with Seoul (South Korea) after partnering with Cosmostation? Do you plan to expand your products beyond Asia? Have you thought about harnessing the potential of South America?

  • Answer - South Korea is a perfect market for Kava's DeFi. Regulations prohibit fiat-backed stablecoins and margin trading. Kava's platform uses crypto-backed stabvlecoins and can enable users to get loans to margin trade. I am looking forward to further developing the Korean market for Kava, working with close partners like Cosmostation and showing the world real use cases of DeFi.

Q36:

Thank you for taking the time to conduct this AMA. Do you have any parting words, and where can the people go to keep up with all of the new happenings regarding Kava Labs?

  • Answer - Thanks for all the awesome questions! Amazingly thoughtful!
  • I've been promising the world cross-chain DeFi since June of last year. The IEO and mainnet went live Nov 2019. It's been a year of hard work - but an industry first is coming on June 10th. I'm excited. I hope you guys are.
  • Thanks for having me, I hope you become a USDX minter and get KAVA rewards. And last but not least, I love Binance - it's Kava's first home and I'm really happy to open up DeFi to BNB first.
  • To keep up to date w/ all things Kava: Website - Telegram - Telegram for Kava Trading Chat - Twitter - Medium
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

[Part 1] KAVA Historical AMA Tracker! (Questions & Answers)

ATTN: These AMA questions are from Autumn 2019 - before the official launch of the Kava Mainnet, and it's fungible Kava Token.
These questions may no longer be relevant to the current Kava landscape, however, they do provide important historical background on the early origins of Kava Labs.
Please note, that there are several repeat questions/answers.

Q1:

Kava is a decentralized DEFI project, why did you implement the countries restrictions to run the node? Will there be such restrictions by the time of the mainnet?

Q2:

According to the project description it has been indicated that staking reward (in KAVA tokens) varies from 3 to 20% per annum. But how will you fight with inflation?

We all know how altcoins prices are falling, and their bottom is not visible. And in fact, we can get an increase in the number of tokens for staking, but not an increase in the price of the token itself and become a long-term investor.

  • Answer: Kava is both inflationary with block rewards, but deflationary when we burn CDP fees. Only stakers who bond their Kava receive inflationary rewards - users and traders on exchanges do not get this. In this way, rewards are inflated, but given to stakers and removed value from the traders who are speculating like a tax. The Deflationary structure of fees should help counterbalance the price drops from inflation if any. In the long-term as more CDPs are used, Kava should be a deflationary asset by design if all things go well

Q3:

In your allocation it is indicated that 28.48% of the tokens are in the "Token treasury" - where will these tokens be directed?

  • Answer: Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released.
  • No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q4:

Such a platform (with loans and stable coins) is just the beginning since these aspects are a small part of many Defi components. Will your team have a plan to implement other functions, such as derivatives, the dex platform once the platform is successfully launched?

  • Answer: We believe Kava is the foundation for many future defi products. We need stable coins, oracles, and other infrastructure first that Kava provides. Once we have that, we can apply these to derivatives and other synthetics more easily. For example, we can use the price feeds and USDX to enable users to place 100x leverage bets with each other. If they both lock funds into payment channels, then they can use a smart contract based on the price feed to do the 100x trade/bet automatically without counter party risk. In this way, Kava can expand its financial product offerings far beyond loans and stable coins in the future.

Q5:

There are several options for using USDX on the KAVA platform, one of which is Margin Trading / Leverage. Is this a selection function or a compulsory function? Wondering since there are some investors who don`t like margin. What is the level of leverage and how does a CDP auction work?

  • Answer: This is a good #Q . Kava simply provides loans to users in USDX stable coins. What the users do is completely up to them. They can use the loans for everyday payments if they like. Leverage and hedging are just the main use cases we foresee - there are many ways people can use the CDP platform and USDX.

Q6:

Most credit platforms do not work well in the current market. What will you do to attract more people to use your platform and the services you provide? Thank you

  • Answer: Most credit platforms do not work well in the current market? I think that isn't correct at least for DeFi. Even in the bear market, MakerDao and Compound saw good user growth. Regardless, our efforts at Kava to build the market are fairly product and BD focused. 1) we build more integrations of assets and expand financial services to attract new communities and users. 2) we focus on building partnerships with high quality teams to promote and build Kava's core user base. Kava is just the developer. Our great partners like Ripple, Stakewith.Us, P2P, Binance - they have the real users that demand Kava. They are like our system integrators that package Kava up nicely and present it to their users. In order to grow, we need to deepen our partnerships and bring in new ones around the world.

Q7:

KAVA functions as a reserve currency in situations where the system is undercollateralized. In such cases new KAVA is minted and used to buy USDX off the market until USDX becomes safely overcollateralized.

Meaning, there will be no max supply of KAVA?

  • Answer: Yes, there is no max supply of Kava.

Q8:

Why Kava?

  • Answer: ...because people are long BTC and the best way to go long BTC without giving up custody is Kava's platform. Because it is MakerDao for bitcoin. Bitcoin has a 10x market cap of ETH and Maker is 10x the size of Kava. I think we're pretty undervalued right now.

Q9:

How do you plan to make liquidity in Kava?

  • Answer: Working with Binance for the IEO and as the first exchange for KAVA to trade on will be a huge boost in increasing the liquidity of trading KAVA.

Q10:

Most crypto investors or crypto users prefer easy transaction and low fees, what can we expect from KAVA about this?

  • Answer: Transaction fees are very low and confirm if seconds. The user experience is quite good on Tendermint-based blockchains.

Q11:

How do I become a note validator on KavA?

Q12:

It is great to know that KAVA is the first DEFI-supported project sponsored by Binance Launchpad, do you think this is the meaning that CZ brings: Opening the DEFI era, as a leader, you feel like how ?

  • Answer: We are the first DeFi platform that Launchpad has supported. We are a very strategic blockchain for major crypto like BNB. Kava's platform will bring more utility to the users of BNB and the Binance DEX. It feels good of course to have validation from the biggest players in the space like Cosmos, Ripple, CZ/Binance, etc.

Q13:

Since decentralized finance applications is already dominating, how do you intend to surpass those leading in the market?

  • Answer: The leaders are only addressing ethereum. BTC, XRP, BNB, ATOM is a much larger set to go after that current players cannot.

Q14:

What does Ripple play in the Kava's ecosystem, since Ripple is like a top tier company and it’s impressive that you are partnered with them?

  • Answer: Ripple is an equity investor in Kava and a big supporter of our work in cross-chain settlement research and implementations. Ripple's XRP is a great asset in terms of users and liquidity that the Kava platform can use. In addition, Ripple's money service business customers are asking for a stable coin for remittances to avoid the currency heading risk that XRP presents. Ripple will not use USDC or other stable coins, but they are open to using USDX as it can be XRP-backed.

Q15:

Considering the connectivity, Libra could be the biggest competitor if KAVA leverages interchain for efficiency.

  • Answer: With regard to USDX, it is important to understand the users interacting with the Kava blockchain have no counterparty that people could go after for legal actions. A user getting a USDX loan has no counterparty. The software holds the collateral and creates the loan. The only laws that would apply are to the very users that are using the system.

Q16:

Wonder how KAVA will compete with the tech giants

  • Answer: Libra is running into extreme issues with the US Senate and regulators. Even the G7-G20 groups are worried. Its important to understand that Libra is effectively a permissioned system. Only big companies that law makers can go after are able to run nodes. In Kava, nodes can be run by anyway and our nodes are based all over the world. It's incredibly hard for a law maker to take down Kava because they would need to find and legally enforce hundreds of business in different jurisdictions to comply. We have an advantage in this way over the larger projects like Libra or Clayton.

Q17:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Technical risk is unavoidable for DeFi. Only time will tell if a system is trustworthy and its never 100% that it will not fail or be hacked. This is true with banks and other financial systems as well. I think for DeFi, the technical risk needs to be priced in to the expected returns to compensate the market. DeFi does have a better user experience - requiring no credit score, identity, or KYC over centralized solutions.
  • With our multi-collateral CDP system, even with it overcollateralized, people can get up to 3x leverage on assets. Take 100 USD in BTC, get a USDX loan for 66 USDX, then buy $66 BTC and do another loan - you can do this with a program to get 3x leverage with the same risk profile. This is enough for most people.
  • However, it will be possible once we have Kava's CDP platform to extend it into products that offer undercollateralized financial products. For example, if USER 1 + USER 2 use payment channels to lock up their USDX, they can use Kava's price feeds to place bets between each other using their locked assets. They can bet that for every $1 BTC/USD moves, the other party owes 3x. In this way we can even do 100x leverage or 1000x leverage and create very fun products for people to trade with. Importantly, even in places where margin trading is regulated and forbidden, Kava's platform will remain open access and available.

Q18:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Kava believes that stable coins should be backed not just by crypto or fiat, but any widely used, highly liquid asset. We think in the future the best stablecoin would be backed by a basket of very stable currencies that include crypto and fiat or whatever the market demands.

Q19:

Compound, maker they're trying to increase their size via the competitive interests rates. THough it shows good return in terms of growth rate, still it's for short-term. Wonder other than financial advantage, KAVA has more for the users' needs?

  • Answer: Robert, the CEO of Compound is an investor and advisor to Kava. We think what Compound does with money markets is amazing and hope to integrate when they support more than just Ethereum assets. Kava's advantage vs others is to provide basic DeFi services like returns on crypto and stable coins today when no other platform offers that. Many platforms support ETH, but no platform can support BTC, XRP, BNB, and ATOM in a decentralized way without requiring centralized custody of these assets.

Q20:

The vast majority of the cryptocurrency community's priorities is symbolic pricing. When prices rise, the community rejoices and grows. When they fall, many people begin to cast in a negative way. How will KAVA solve the negative problem when the price goes down? What is your plan to strengthen and develop the community to persuade more people to look at the product than the price?

  • Answer: We believe price is an important factor for faith in the market. One of Kava's key initiatives was selecting only long-term partners that are willing to work with kava for 2 years. That is why even after 6 months, 0 private investor or kava team tokens will be liquid on the market.
  • We believe not in fast pumps and then dumps that destroy faith, but rather we try and operate the best we can for long-term sustainable growth over time. It's always hard to control factors in the market, and some factors are out of our control such as BTC price correlations, etc - however, we treat this like a public company stock - we want long-term growth of Kava and try to make sure our whole community of Kava holders is aligned with that the best we can.

Q21:

Do you have any plans to attract non-crypto investors to Kava and how? What are the measures to increase awareness of kava in non-crypto space?

  • Answer: We are 100% focused on crypto, not the general market. We solve the problems of crypto traders and investors - not the average grandma who needs a payment solution. Kava is geared for decentralized leverage and hedging.

Q22:

Adoption is crucial for all projects and crypto companies, what strategy are you gonna use/follow or u are now following to get Kava adopted and used by many people all over the world?

Revenue is an important aspect for all projects in order to survive and keep the project/company up and running for long term, what are the ways that Kava generates profits/revenue and what is its revenue model?

  • Answer: We have already partnered with several large exchanges, long-term VCs, and large projects like Ripple and Cosmos. These are key ways for us to grow our community. As we build support for more assets, we plan to promote Kava's services to those new communities of traders.
  • Kava generates revenue as more people use the platform. As the platform is used, KAVA tokens are burned when users pay stability fees. This deflates the total supply of Kava and should in most cases give rise to the value of KAVA like a stock-buyback in the public markets.

Q23:

In order to be success in Loan project of Cryptocurrency, I think marketing is very important to make people using this service without any registration. What is main strategy for marketing?

  • Answer: Our main strategy is to build a great experience and offer products that are not available to communities with demand. Currently no DeFi products can serve BTC users for example. Centralized exchanges can, but nothing truly trustless. Kava's platform can finally give the vast audiences of BTC, BNB, and ATOM holders access to core DeFi services they cannot get on their own due to the smart contract limitations of those platforms.

Q24:

Currently, some project have policies for their ambassadors to create a contribution and attract recognition for the project! So the KAVA team plans to implement policies and incentives for KAVA ambassadors?

  • Answer: Yes, we will be creating a KAVA ambassador program and releasing that soon. Please follow our social media channels to learn about it in the coming weeks.

Q25:

Currently there are so many KAVA tokens sold on exchanges, why is this happening while KAVA is going to IEO on Binance? Are those KAVA codes fake or not?

  • Answer: For everyone's safety, please understand Kava tokens do not exist yet and they will only exist starting with the Binance IEO. Any other token listings or offerings of Kava are not supported by Kava Labs and I highly discourage you all from trying to get them there. It is most likely a big scam. Please only trust Binance for this.

Q26:

KAVA have two tokens, the first is called Kava - a governance and staking token; the second is called USDX - an algorithmically managed crypto-backed stable coin. What are the advantages of USDX compared to other stablecoins such as: USDT, USDC, TUSD, GUSD, ...?

  • Answer: USDX is one of the few stablecoins to be fully backed by crypto-assets. This means that we do not deal with fiat to back the value, and thus we don't have some of the issues when it comes to storing fiat funds with banks and custodians. This also makes our product fully digital and built for the future of crypto growth.

Q27:

As a CEO, does your background in Esports and Gaming industry help anything to your management and development of KAVA Labs?

  • Answer: Esports no. But having been a multi-time venture-backed foundeCEO and have gone through the start-up phase before has made creating and running a 2nd company easier. Right now Kava is still small, Fnatic had over 80 employees. It was at a larger scale. I would say developing software is much more than doing the hardware at fnaticgear.com

Q28:

Why did Kava choose to launch IEO on Binance and not other exchanges like: Kucoin, Houbi, Gate, ....?

  • Answer: Kava had a lot of interest from exchanges to partner with for IEO. We decided based on a lot of factors such as userbase, diverse exposure across multiple regions and countries, and an amazing team that provides so much insight into so many communities such as this one. Binance has been a tremendous partner and we also look forward to continuing our partnership far into the future.

Q29:

Currently if Search on coinmarketcap has 3 types of stablecoins bearing the USDX symbol (but these 3 stablecoins are no information). So, what will KAVA do to let users know that Kava's USDX is another stablecoin?

  • Answer: All these USDX have no volume or listings. We will be on Binance. I am not worried.

Q30:

In addition to the Token Allocation for Binance Launchpad, what is the Token Treasury in the Initial Circulating Supply?

  • Answer: This is controlled by Kava Labs, but with the big cash we have saved from fundraising, we see no reason why these tokens would be sold on the market. The treasury tokens are for use in grants, ecosystem growth initiatives, development, and other incentive programs to drive adoption of the platform.

Q31:

How you will compete with your competitors? Currently i don't see much but for future how you will maintain this consistency ? No doubt it is Great and Unique project, what is the main problem that #KAVA is currently facing?

  • Answer: Because our industry is just starting out, I don't like to think of them as our direct competitors. We are all working to grow the size of the pie rather than get a larger slice from a small pie. The one thing that we believe will allow us to stand apart is the community we are building. Being able to utilize our own community along with Cosmos and our other partners like Binance for the IEO, we have a strong footing to get a lot of early users onto our platform. Also, we are also focusing on growing Kava internationally particularly Asia. We hope to build our platform for an even larger userbase than just the west.

Q32:

How do you explain your project to a random person who has never heard of your project?

  • Answer: non-crypto = Kava is a lending platform for users of cryptocurrencies.
  • crypto = Kava is a cross-chain DeFi platform for loans and stablecoins backed by BTC, BNB, XRP, ATOM and other major cryptocurrencies.

Q33:

Will KAVA team have a plan on implementing DAO module on your platform since its efficiency on autonomy, decentralization and transparency?

  • Answer: All voting is already transparent on the Kava blockchain. We approved a number of proposals on our test net.

Q34:

how to use usdx token :only for your platform or you have plan to use usdx for payment ?

  • Answer: Payments is a nice use case, but demand for crypto payments is still small. We may choose to focus here later if demand for crypto payments increases. Currently it is quite small with the bulk of use remaining in trading and speculative use cases.

Q35:

Do you have plans to spread KAVA ecosystem across other continents. if yes, what are the strategies and how can I as a community member contribute to making it possible?

  • Answer: We are already across many continents - I don't think we are in antarctica yet. Africa might be light on nodes as well. I think as we grow on major exchanges like Binance, new node operators will get interested and help decentralize Kava further.

Q36:

Maker's CDP lending system is on top in this market and its Dominance is currently sitting on 64.90 % , how kava will compete will maker and compound?

  • Answer: adding assets like bitcoin which have more value and more users than ETH. It's a bigger market that Maker cannot compete with Kava in.

Q37:

Currently, the community is too concerned about the price. As prices rise, the community rejoice and grow, when falling, many people start throwing negatively. So what is KAVA's solution to getting people to focus on the project rather than the price of the token?

What is your plan to strengthen and grow the community to persuade more individuals to look at the product than the price?

  • Answer: We also share similar concerns as price and price direction is always a huge factor in the crypto industry. A lot of people of course are very short-term focused on flipping for bigger profits. One of the solutions, and what Kava has done, is to make sure that everything structured is for the long-term. So that makes sure that our investors and employees are all focused on long-term gains and growth. Locking vesting periods are part of that alignment. Another thing is that we at Kava are very transparent in our progress and development. We will be regularly posting updates within our own communities to allow our users and followers to keep up with everything we're up to. Please follow us or look at our github if you're interested!

Q38:

How did Kava get on Piexgo?

  • Answer: We did not work with Piexgo. We have not distributed tokens to any exchange other than Binance. I cannot speak to what is going on there, but I would be very wary of what is happening there.

Q39:

Why was the 1st round price so much lower than the current price

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.

Q40:

What is the treasury used for?

  • Answer: Kava's treasury is for ecosystem growth activities.
  • Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released. No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q41:

Everyone have heard about the KAVA token, and read about it. But it would be great to hear your explanation about it. What is the Kava token, what is it's utility? :)

  • Answer: The Kava token plays many roles. KAVA is the native staking token of the Kava blockchain and is used for securing the network. KAVA is delegated to validators, basically professional node operators that run highly-available servers to secure the Kava blockchain. The top 100 validators by weight of staked KAVA earn block rewards that range from 3-20% APR based on the total amount staked in the network. These rewards are split between the validators and the KAVA holders.
  • When users of the platform repay their loans, they must a stability fee (a percentage of the loan) in KAVA tokens. These tokens are burned by the system, effectively deflating the total supply overtime as more users use the CDP system.
  • KAVA is also the primary token used in governance of the platform. KAVA token holders can vote on key system parameter changes and upgrades such as what assets to support, how much USDX in total can be loaned by the system, what the debt-to-collateral ratio needs to be, the stability fees, etc. KAVA holders have a very important responsibility to govern the system well.
  • Lastly, Kava functions as a "Lender of Last Resort" meaning if USDX ever gets undercollateralized because the underlying asset prices drop suddenly and the system manages it poorly, KAVA is inflated in these emergency situations and used to purchase USDX off the market until USDX reaches a state of being over collateralized again. KAVA holders have incentive to only support the good high quality assets so risk of the system is managed responsibly.

Q42:

No matter how perfect and technically thought-out a DeFi protocol is, it cannot be completely protected from any unplanned situations (such as extreme market fluctuations, some legal issues, etc.)

Ecosystem members, in particular the validators on whom KAVA relies on fundamental decision-making rights, should be prepared in advance for any "critical" scenario. Considering that, unlike the same single-collateral MakerDAO, KAVA will be a multi-collateral CDP system, this point is probably even more relevant here.

In this regard, please answer the following question: Does KAVA have a clear risk management model or strategy and how decentralized is / will it be?

  • Answer: Simialar to other CDP systems and MakerDAO we do have a system freeze function where in cases of extreme issues, we can stop the auction mechanisms and return all collateral.

Q43:

Did you know that "Kava" is translated into Ukrainian like "Coffee"? I personally do love drinking coffee. I plunge into the fantasy world. Why did you name your project "Kava" What is the story behind it? What idea / fantasy did your project originate from, which inspired you to create it?

  • Answer: Kava is coffee to you.
  • Kava is Hippopotamus to Japanese.
  • Cava is a region in Spain
  • Kava is also a root that is used in tea which makes your mouth numb.
  • Kava is also crow in Hindi.
  • Kava last but not least is a DeFi platform launching on Binance :)
  • We liked the sound of Kava it was as simple as that. It doesn't have much meaning in the USA where I am from. But it's short sweet and when we were just starting, Kava.io was available for a reasonable price

Q44:

What incentives does a lender get if a person chooses to pay with KAVA? Is there a discount on interest rates on the loan amount if you pay with KAVA? Do I have to pass the KYC procedure to apply for a small loan?

  • Answer: There is no KYC for Kava. Its an open blockchain software platform where anyone with a computer can connect to it and use it.

Q45:

Let's say, I decided to bond my cryptocurrency and got USDX stable coins. For now, it`s an unknown stable coin (let's be honest). Do you plan to add USDX to other famous exchanges? Also, you have spoken about the USDX staking and that the percentage would be higher than for other stable coins. Please be so kind to tell us what is the average annual interest rate and what are the conditions of staking?

  • Answer: Yes we have several large exchanges willing to support USDX from the start. Binance/Binance-DEX is one you should all know ;)
  • The average annual rates for USDX will depend on market conditions. The rate is actually provided by the CDP fees users pay. The system reallocates a portion of those fees to USDX users. In times when USDX use needs to grow, the rates will be higher to incentivize use. When demand is strong, we can reduce the rates.

Q46:

Why should i use and choose Kava's loan if i can use the similar margin trade on Binance?

  • Answer: If margin is available to you and you trust the exchange then you should do whatever is cheaper. For a US citizen and others, margin is often not available and if it is, only for a few asset types as collateral. Kava aims to address this and offer this to everyone.

Q47:

The IEO price is $ 0.46 while the price of the first private sale is $ 0.075. Don't you think that such price gap can negatively affect the liquidity of the token and take away the desire to buy a token on the exchange?

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.
  • TLDR - I think KAVA is undervalued and the liquid supply of tokens is primarily from the IEO so its a safer bet than other IEOs. If the price drops, it will be from the overall market conditions or fellow IEO users not due private sale investors or team sell-offs.

Q48:

Can you introduce some information abouts KAVA Deflationary Fee Structure? With the burning mechanism, does it mean KAVA will never reach its max supply?

  • Answer: When loans are repaid, users pay a fee in Kava. This is burned. However, Kava does not have a max supply. It has a starting supply of 100M. It inflates for block rewards 3-20% APR AND it inflates when the system is at risk of under collateralization. At this time, more Kava is minted and used to purchase USDX off the market until it reaches full collateralization again.
  • TLDR: If things go well, and governance is good, Kava deflates and hopefully appreciates in value. If things go wrong, Kava holders get inflated.

Q49:

In your opinion what are advantage of decentralized finance over centralized?

  • Answer: One of the main advantages is not needing to pay the costs of regulation and compliance. Open financial software that is usable by anyone removes middle men fees and reduces the barrier for new entrants to enter and make new products. Also DeFI has an edge in terms of onboarding - to get a bank account or an exchange account you need to do lots of KYC and give private info. That takes time and is troublesome. With DeFi you just load up your funds and transact. Very fast user flows.

Q50:

Plan, KAVA how to raise capital? Kava is being supported by more than 100 business entities around the world, including major cryptocurrency investment funds like Ripple and Cosmos, so what did kava do to convince investors to join the project?

  • Answer: We have been doing crypto research and development for years. Ripple and Cosmos were partners before we even started this blockchain with Kava Labs. When we announced Kava the DeFi platform they knew us already to do good work and they liked the idea so they support us.
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

[Part 2] KAVA Historical AMA Tracker! (Questions & Answers)

ATTN: These AMA questions are from Autumn 2019 - before the official launch of the Kava Mainnet, and it's fungible Kava Token.
These questions may no longer be relevant to the current Kava landscape, however, they do provide important historical background on the early origins of Kava Labs.
Please note, that there are several repeat questions/answers.

Q51:

How do you think about France in Kava market development plan?

What is your next plan to raise awareness among French about Kava?

Q52:

Why did you choose Cosmos instead of Aion, which comes with AVM built on JAVA, which can be accepted by many developers?

Will there be a possibility that one day we will be able to collateralize a privacy coin, such as Monero, on KAVA?

  • Answer: We like programming in GO, interfaces are OK for Java. Cosmos will also feature a WASM module and EVM later. The Cosmos-SDK is very flexible and it allowed us to choose our own security model. That was unique compared to other frameworks where we had to adopt the underlying blockchains. In Cosmos-SDK we can create our own blockchain.
  • Re: privacy - you can do some fun things in payment channels to make transactions more private. Such as onion routing clearing and settlement across different nodes. This can be possible in the future, but not our priority now.

Q53:

The biggest advantage of finance is the efficient allocation of resource allocation. If KAVA connects assets of multiple platforms through the interchain technology, the efficiency across the market will be improved.

But in terms of connectivity, Facebook's Libra, with its centralized giant platform, could be a big threat for the future. Of course, regulatory uncertainty still exists. KAVA wonders what big platform companies think about entering the blockchain field and how they can cope with their competition.

  • Answer: We think of Kava as a DeFi service that can integrate with wallets, exchanges, and other platforms when users want loans or stable coins for payments. We don't see competition with Libra, but we see lots of users potentially getting into crypto which will be good for the market, good for BTC, and good for Kava.

Q54:

What will you do with the money after IEO?

What is the most important markets that Kava is focusing?

What is your marketing strategy to approach those markets?

  • Answer: What will we do with the IEO money? Put it in a bank and keep building. We keep our funds safe in secure accounts that are insured. We always maintain at least 2 years runway in pure fiat to ensure we can survive in any bear market conditions and come out on top in the end.

Q55:

On mainnet, which function/feature can we expect to see on Kava since i only saw informations about its testnet?

  • Answer: mainnet will feature KAVA, staking, delegating, validator software, voting and governance / parameter changes. Following mainnet, the validators will vote to enable transactions and the CDP platform. We expect this to be towards the end of the yeaQ1 2020

Q56:

How does Kava maintain the stability of its stablecoin? Are there any opportunties for outsiders to arbitrage or any other mechanisms to maintain price stabilization?

  • Answer: Kava users deposit crypto assets as collateral and can withdraw a loan based on the amount they deposited. They must always provide more collateral than the loan is worth. When the value of the collateral drops due to market conditions, before it reaches the value of the loaned amount, the platform will auction off the crypto assets for USDX that is on the market at a discount. Holders of USDX can buy these assets at a profit. This removes USDX from the market and makes sure that the global USDX to collateral in the system remains balanced. Similar to MakerDao, 3rd parties can run "keepers" - very simple implementations which continuously monitors the Kava/USDX credit system for unsafe CDPs, and execute the liquidation function the moment they become unsafe. Keepers can also perform arbitrage on DEX/Exchanges executing trades across the Kava platform and the markets.

Q57:

Alright! So KAVA is doing DeFi right, could you explain DeFi in layman term to us.

  • Answer: Decentralized Finance. Finance is really ensuring everything about past, present, and future value of money. You need safe custody and a store of value to keep money you earned in the past safe to be used later when you need it. You need something liquid and easily tradable to be used in the present. And the trickier one is the future - people need to get loans on the assets they have or hedge against the assets they have in order to ensure they can build for a better future. That’s finance.
  • DeFi is taking all those things and making them open access and unregulated so that regardless if you were born with out an ID, if your credit score is bad, or if the government is trying to censor your actions and limit your spending - DeFi promises to give you a way to get access to the financial products you need.

Q58:

Could you please briefly explain your projects, and why you choose DeFi as a problem to solve?

  • Answer: Kava is a cross-chain DeFi platform for cryptocurrencies. Kava offers decentralized loans and stable coins for any other crypto asset such as BTC, XRP, BNB, and ATOM.
  • DeFi is the killer use case of crypto today. I think most people see this clearly now. We believe providing the basic DeFi services is the very first step that is required before blockchain technology can really become wide spread - so we started here.

Q59:

Why the name of the project KAVA?

  • Answer: We started in crypto thinking we would build banking products and we wanted a more relaxed cool name to stand out from other solutions. Turns out Kava means many things.
  • Kava = Hippopotamus in Japanese
  • Kava = crow in hindi
  • Cava = wine region in spain
  • Kava = a medicinal root you add to Tea
  • Kava = now a cross-chain DeFi platform
  • But TLDR - we liked the name and thought it sounded short and sweet.

Q60:

What do you think of the future of DeFi in this space? Will DeFi one day take over the traditional financial systems? -- any wild guess on when it might happen?

  • Answer: I think centralized solutions will always have certain advantages and DeFi will also have certain advantages.
  • But truthfully, KYC is a problem from a user experience point of view. One of the big things with DeFi is there is no need to make people go through a KYC process anymore.
  • If we imagine a world where USD Is king, or Renminbi is king, or BTC is king. DeFi has a place in all of them because open access to financial services is a basic human necessity.

Q61:

As we have known, Lending is not the only problem to solve in the whole financial areas, are you planning on going beyond lending? What other financial products are in your pipeline?

  • Answer: Thats a good #Q .
  • While we have a lot to solve to offer lending to other crypto assets - we can expand our support to non-crypto assets, to NFT tokens, and other assets.
  • We also have plans to offer derivatives and other synthetics other than USDX - such as synthetic bitcoin and Yuan. What is exciting about Kava and the oracle system run by validators is that we can leverage this infrastructure around the world to do all sort of things.
  • One of the more interesting products is creating under-collateralized loans using payment channel (layer-2 tech) of our USDX coin. Two parties can lock funds in payment channels and place bets on the price feeds from the oracles. When the funds reach a maximum threshold, the bet closes. Since a price feed is just a data set, we can have the settlement rules be multiples of the real data. In simple terms we can create 100x leverage products for the craziest of traders 😉

Q62:

Btw KAVA is a bit unique because it use Cosmos/Tendermint. While other DeFi use Ethereum , why you guys choose Cosmos?

  • Answer: Cosmos is the future. Even facebook’s Libra consensus design was just a copy of Tendermint. Kava, Binance, the Cosmos Hub and many other blockchains are built on the same Cosmos-SDK framework.
  • It’s very flexible and soon interoperable. This is a huge advantage over Ethereum. Where system’s like MakerDAO will be forced to develop in a slowly evolving chain like Ethereum and only touching Erc20 assets, Kava will be able to rapidly evolve, program in GO rather than solidity, and interoperate with chains like Binance directly.
  • We’re very excited to get BNB and BTCB onto Kava’s CDPs and to put KAVA and USDX onto the Binance DEX. This is fairly easy on Cosmos.

Q63:

I saw in KAVA deck that you guys will use USDX, is it a stable coin? How is it going to work and its relationship with KAVA token itself?

  • Answer: USDX is an algorithmically stable token pegged to the USD. USDX is the token users recieve when they get a loan from the Kava platform. USDX is collateralized or backed by crypto assets so the Kava platform should always hold more crypto value than the USDX it loans making USDX a very safe store of value even if the market crashes 10x overnight. That is what a stable coin should do.
  • USDX is special though. Natively, users can spend or trade USDX freely like other stable coins, but the important difference is that 1) USDX is free of censorship and does not require a bank or anything else. 2) USDX can be “bonded” or “staked” providing an interest bearing yield between 2-10% APR. This is substantially more than what I can even get from my bank account.

Q64:

From your point of view as KAVA team, what would be most anticipated feature in KAVA ?

  • Answer: Our CDP platform launch later this year. The first USDX will be minted then.
  • Support of BTC in the CDP smart contracts. No blockchain has supported a real decentralized custody and use of BTC with smart contracts before.

Q65:

Indonesia is one of the “developing” countries, how is DeFi can help in making a difference in those “developing” countries?

  • Answer: I can’t speak for developing countries as it’s not my expertise, but DeFi in general is trying to offer the exact same services to EVERYONE. Whether you are in San Francisco or Indonesia, the financial services you should have should be similar. The rates and fees you pay should be the same. DeFi is fair treatment and open access for everyone. That is what’s nice about having things run on a protocol.

Q66:

Last but no least, since we are doing AMA in Indonesian group, I believed our members wants to know if you are interested in going to Indonesia to expand your community and reach?

  • Answer: As I said, I have not been before! I am traveling throughout South East Asia for a lot of the year. It is one of my destinations. I hope to meet many of you while I am out there.

Q67:

Defi companies are growing at a rapid pace, but they're actually smaller than traditional financial institutions. In order for Defy to become a global trend, it must eventually acquire consumers within the traditional financial industry.

Traditional financial consumers, however, have poor technical understanding and want psychological stability through government guarantees such as deposit insurance. After all, what does KAVA think about long-term competitors as traditional financial institutions, and what long-term strategies do they have to embrace traditional financial consumers?

  • Answer: We think of financial institutions as big honey pots of potential DeFi users. For example, if Kava can offer margin lending at better rates than a bank because there is no middle men or compliance costs, users should want to use that service.
  • As crypto grows, I believe more FIs will integrate crypto assets and DeFi services. For example, in the US you cannot currently margin trade crypto as a retail user. But it could be possible for a regulated FI to integrate a lending service like KAVA without causing issues with regulators due to Kava having no counter party risk other than the user itself.

Q68:

MakerDAO is only for ethereum but Kava support multiple assets, is this only difference?

What are Kava main advantages compared to MakerDAO?

  • Answer: Kava supports multiple assets THAT are on different blockchains. Maker can only support ETH. This is a huge difference. In addtion, the role of Maker is quite likely a security token. It represents fees paid by others. Where in Kava, the token is used in security of the blockchain protocol itself. The holders of Kava have a lot at stake and need it to govern the system. Maker holders have nothing at stake.
  • I think a huge difference is that with our model being POS and based on validators with slashing if they don't participate our governance participation and management will be much more effective than MakerDao.

Q69:

Ticket claim for KAVA Launchpad is comming around the corner. This maybe last IEO ticket claim of this year. With this hype and expectation of investors/traders, do you think KAVA will be a big boom to end this year with happy tears?

If someone wants to manipulate Governance function of KAVA by changing voting result by possessing many Validators Node through buying over 51% KAVA of market, what will KAVA team do? Do you think Emergency Shutdown(Maker has this) can be considerd as a solution?

How will USDX be minted and backed on KAVA platform? If its based on uses crypto collateral, how will KAVA team make it stable since the inflation of crypto price?

  • Answer: I believe Kava to be underpriced currently, especially compared to maker which is 10x the value and serving ETH which is much smaller market than ours.
  • But I cannot tell you with certain if Kava will boom or bust - only the market can decide that. As with all speculative assets, do your homework and trade at your own risk. We here at kava are very LONG Kava, but we are biased 😉

Q70:

Stablecoin is the word that I heard everyday, so do you have any plans to release wallet for stablecoin?

  • Answer: There are already wallets created for Kava that can hold our tokens 😉

Q71:

My first question is: Why do traders choose to use KAVA instead of margin on exchanges?

My second #Q is: What happens whenKAVA doesn't have enough cash to loan out?

  • Answer: Traders who cannot get passed KYC can use Kava. Traders who want better rates than exchanges can use Kava. If regulators like in the US prevent margin trading, Kava is a great solution.
  • Kava creates USDX out of thin air when users withdraw loans. It will only create Kava is the user locks a great value of crypto in the system to back it. When the USDX loan is repaid, it is destroyed. In this way, Kava can scale however big it wants - it will never run out of cash.

Q72:

i heard as you said before in San Fransisco, Silicon Valley. what is the relationship about Silicon Valley and KAVA? and what will KAVA done in this Q1 ?

  • Answer: I am born and raised in Silicon Valley. I am blessed to have grown up in this area where lots of tech innovation is. However, I am the only one at Kava that lives here full time. The others on my team are in the Cayman Islands and Cambridge.
  • San Francisco is a hub for the largest crypto projects - Ripple, Coinbase, Stellar, etc. It's a great place to network with founders and feel inspired to do big things. It is not the best weather here, but the people are focused and extremely helpful if they can be if you aim to do big things.

Q73:

With regard to minting new USDX, is there any potential chance to against Global financial law? Likewise USDT, issuing money should guarantee deposit of real collateral as I have known.

  • Answer: USDX is debt. It is not a guarantee, but the protocol's rules state it must have more crypto assets behind it than the # of USDX issued. In this way, rules are better than guarantees. Tether guaranteed 1:1 USD, it turned out not to be true because their funds were seized by regulators. That is impossible in the case of Kava.

Q74:

What is the uniqueness of KAVA project that cannot be found in other project that´s been released before?

  • Answer: Cross-chain is unique for us. But most unique is our partners and validator group that is launching our blockchain. We have incredible partners that support our work including Ripple, Cosmos, Arrington, Hashkey, SNZ, Lemniscap, etc.

Q75:

KAVA was initially planned to launch on Ripple network but later switched to Cosmos Tindermint Core. What is that something you see in Tindermint Core that is not available anywhere.

  • Answer: We did not plan to launch on ripple and did not launch on "Tinder"-mint. I have a fiance - she would be quite mad.
  • We did however use the Cosmos SDK - a tool set, to build our blockchain that features tendermint consensus.
  • Tendermint is just the consensus so I assume you mean the SDK. The SDK is very much "choose your own adventure" you can build anything and design all the spec of your blockchain easily. In this way you choose the tradeoffs that make the most sense for your special application/network

Q76:

How much portion of USDX is backed from crypto/fiat money ...& please mention why any trader, hodler will prefer USDX over other stable coins?

What are the biggest challenges you expect to face and how do you plan to overcome these challenges?

  • Answer: 150% of USDX or more is backed by crypto. Traders will use USDX because it offers a savings rate. This rate allows traders heding bitcoin or other assets to not only store value, but earn a return.

Q77:

What do you think about creating liquidity for the Kava project?

  • Answer: It's the biggest challenge. My hope is the savings rate USDX offers will give it natural organic demand over existing stable coins. It will definitely be a large BD process to get USDX listed and used worldwide.
  • We work with some of the worlds best market makers to seed liquidity today. But we will need organic demand in the long-term

Q78:

So many IEO projects consistently drop in price after listing. Whats different with KAVA, what are some special highlights?

  • Answer: Why is Kava based on Cosmos? Based on what considerations?

Q79:

How do you see the chinese language community? How do you view the opportunities for growth in the chinese community?

  • Answer: You will be soon listing on Binance, what are your plans on the business side after listing? In one years time, what are your thoughts on where Kava's development will be?

Q80:

If we take a look at all the different types of DeFi products/apps out there, including decentralized exchanges, stablecoins, atomic swaps, insurance products, lending platforms, trade financing platforms, custodial platforms, crowd investment platforms, etc, nearly cover all the important areas of traditional finance.

In this age of all these different platforms taking hold, where does Kava see itself appealing to its app developers, users, investors?

  • Answer: What does Kava do? What can a normal user (of crypto) achieve by using KAVA?

Q81:

How does Kava maintain the stability of its stablecoin? Are there any opportunities for outsiders to arbitrage or any other mechanisms to maintain price stabilization

  • Answer: What is the reason for the IEO price reaching 6x the first round private sale price? How did you come about to reaching this valuation?

Q82:

What would you be able to do more for Russian-speaking communities and regions?

  • Answer: one thing to keep in mind is that yes, we do have limitations and regulations to follow when it comes to certain countries and we will adhere to those regulations in hopes of proving ourselves to be a thoughtful and long-term solution. while we may not directly work with some countries, we hope that communities there can understand that we're here focused on being sustainable rather than another project around shorter-term gains.
  • for myself, I'm actually belarusian myself so I absolutely see the value of working in the CIS/Russian-speaking regions. we'll continue to do AMAs, interviews, and always engage with Russian-speaking communities to better understand what the #Q s, concerns, and thoughts.
  • If there's anything else we can do in this region and with the @gagarin_ico communities, please let us know!

Q83:

What are your major goals to archive in the next 3-4 years? Where can we KAVA ecosystem in this period? What are your plans to expand and gain more adoption?

Do you guys feel satisfied by seeing your progresses and achievements till now, when you look back to the day when you have started this project?

  • Answer: We want to really build out great DeFi products for the masses. I really believe that DeFi will be a major force to allow much more mass adoption for crypto over the coming years. In the sorter term, we want to push out our blockchain and build on top of that our CDP platform, which allows users to trustlessly put collateral onto the Kava blockchain, and receive a loan in USDX that will be also trustlessly administered.
  • We will then build out more complex products and financial derivatives for crypto users and traders. We have barely scratched the surface in what we can do with DeFi so I can't predict the future, but we want to build products that are pegged to BTC values so that traders have more leverage purely in crypto.

Q84:

Which one of your milestone do you think was difficult and which was the encouragement that courages you to achieve it?

What were the Minimum and Maximum limit of KAVA tokens that one can be able to STAKE after the Mainnet launch ? And What will be the percentage of reward one gets and will it in future ?

  • Answer: Good #Q ! Well we've been working on open source cross-chain technologies for a number of years and honestly it can be a pain. I think the Cosmos SDK made it significantly easier to implement the features that we wanted into the software.
  • I think the largest challenges for Kava are not software based but in market adoption. Makerdao is a great project and they have spearheaded a lot of the work in the lending field. Hopefully Kava can be a very meaningful contributor as well

Q85:

What if someone fails to repay the debt? Is that KAVA is taking collateral system to enterprise level & if so, what's the plan? How secure KAVA is to safely handle the collateral tokens?

  • Answer: These CDPs or "collateral debt positions" are always over-collateralized, which means you have to have more asset locked up in the bucket than you can draw from the bucket. The system leaves a margin when the collateral is 'called' to be able to sell off. If the asset cannot be fully redeemed KAVA is minted to cover the balance. Hence KAVA is a 'lender of last resort". This is why its important that we select good initially assets to support 👍

Q86:

I am very impressed with your voting method, how does it work? Whether users can vote to change things in the platform, are you a programmer with filters to decide what can be voted on and what is not possible?

  • Answer: Thanks. A lot of this was pioneered with the Tendermint team. Basically voting is entirely open and asynchronous, meaning anyone can submit a proposal to be voted on. All the project in the Cosmos ecosystem are working diligently to expand the space of variable or features that can be modified via this governance method in protocol. For example, we were the first to enable transactions directly via governance in our Testnet-2000!

Q87:

Where does the interest rate come from for holding USDX specifically & technically?

  • Answer: Great #Q ! Just like in MakerDAO, lenders of collateral (e.g. BTC, BNB) pay an annual interest rate to borrow USDX. A portion of that interest rate accretes to holders of KAVA, the rest we can apply a 'carrot' for users to adopt USDX. In short, Savings rate is loan interest rate less 'rents' collected from KAVA holders

Q88:

As far as I understand it KaVa is used both as a staking token and as collateral for Kava stablecoins (UsDX) .Can you talk a bit about the stability mechanism? Can other forms of collateral be used to create Kava stablecoins (a la Multi-Collateral Dai)?

  • Answer: KAVA will not be used as a collateral type in the CDPs. Collateral types will be assets exogenous to the system, like BTC and BNB. Of course BTC and BNB's value fluctuates. To make USDX not fluctate we ensure there is always more BTC or BNB in the CDP bucket than 'stable' USDX. Therefore BTC could increase or decrease a lot, as long as its less than the 'stable' debt of USDX that you have drawn, the system is healthy and functional 👌

Q89:

As far as I know, KAVA had 150 Validators in the test. Why do you have so much. Which conditions are your team based on to choose / invite them to stay decentralized, important for a Defi platform like KAVA?

  • Answer: KAVA mainnet will launch with a cap of 100 validators. We want as many validators as possible. The reason? What if KAVA was run by just you and me. Well that works if people trust us, but its pretty for us to collude and act maliciously. Its harder for 100 people to collude -- its still possible, but harder. And so we put a lot of effort in to promoting a healthy and large validator community, and empowering them to grow their stake in the system

Q90:

As a developer, which program languages can i use in kava core smart contracts?

2How secure your fully on-chain liquidity protocol & What's is a core Smart Contract ?can you briefly explain.

  • Answer: Yay developers! 🤓 The Cosmos SDK is currently written in Golang. So thats a good start. What other language would you like to work in?

Q91:

What do you think of DEFI in the Blockchain space?

DeFi brings many benefits to users, but conflicts of interests with the Bank. What is the solution of kava?

  • Answer: Defi to me is offering financial primates, the supplies of which are spreadout amongst many participants, as opposed to few. People offer loans on BTC today. Kava's goal is to maximize the amount of counterparties to any loan, thereby 'socializing' the returns on any activiely used financial product

Q92:

What is the crucial thing, in your opinion,that would increase adoption of KAVA and possibly the rest of crypto. What’s the KAVA economic model and how will it is architecture ensure scarcity of the token and help to growth token price?

Can you tell me more about the new technology that combines the benefits and interactive functions of Cosmos with the DeFi applications you have built?

  • Answer: Principly what I believe is 'new' about the KAVA tech stack is that we are building a standalone piece of software that treats other network techologies as 'first class citizens'. This means from the ground up our design is mean to easily incorporate and work with other software. A lot of blockchain is a story of "everyone will use my software, because its the best". Kava Labs worked for years against this view while bringing open Interledger to market.

Q93:

As Per Kava website ! $KAVA was done many partnerships with Big project like Ripple, Cosmos, TenderMint, Hashkey, etc ! So, whats the major reason and benefits of these partnerships to kava project?

Kava Project have their own Mainnet Blockchain So, whats the main work of Cosmos Blockchain in Kava ? Is Kava projects is on Both mainnet and Cosmos OR Kava is just using the Cosmos Blockchain services?

  • Answer: Working together. Pooling resources and talent to make something bigger! Crypto is still a little fish in a huge ocean of financial services. Kava Labs has always had an eye for inclusivity. Grow the pie!

Q94:

I have been too involved in KAVA's AMA, I think I know all about your technology.I want to ask a successful person like you why come with cryptocurrencies and blockchain, with talent. There are many other areas for you to choose, so why are you targeting such a risky market?

  • Answer: Successful ay? hehe. Depends how you define success and what your goals are. I love delivering products to users. Crypto has some fantastic users, and there is still sooo much to be built. I think KAVA has a lot of promise, but there is still so much work to be done and I hope users like you all become producers some day as well

Q95:

What's the most critical and innovative point of KAVA to ensure users that it is the best under DeFi niche?

How can you compete MakerDAO which has done good number of business with recent market! If I hold KAVA tokens how KAVA leverage the tokens value and make it moon for me? 🙈

  • Answer: "IF" you hold KAVA tokens now? 😂 Again I think this a markets concern. To the extend that users on other chains begin to trust KAVA brand for loan issuance, and we get some solid adoption of USDX I think we're in a good spot. I would say a benefit of KAVA is that we are FOCUSED. We're not trying to be everything for everyone. This is lending, quite simply, for the large market cap coins -- and that's hard enough

Q96:

Why KAVA needs to create it's own stable coin, whereas there are are many other options available in the market? Is that crypto tokens can be stable!!?

  • Answer: Yeah there are a lot of USD backed stable coins that is true. Indeed we have looked around with working together with a number of them. The difference with USDX (and DAI) is that its crypto-collateral backed. Doesnt mean we won't work with others in the future 😉

Q97:

Processing fees on loans we need to pay in kava or usdx?

Which types of success you've been seen in testnet? Why on Nov 5th you've planned to launch mainnet? How many testnet was processed in the past?

  • Answer: Three major testnets with some minor iterations therein. Testnet-3000's software was pinned to KAVA mainnet software. That testnet is looking good which is a good indicator for smooth sailing on mainnet launch, we'll see 🤞

Q98:

DeFi is a hot niche when it comes to crypto/blockchain project! Most of the projects are developing aiming DeFi, How KAVA is looking to contribute in DeFi ecosystem? What will be the approach of KAVA to systemize & increase adoptability?

  • Answer: DeFi is big. Mostly on Ethereum, which is great! KAVA is for non-ethereum networks 😇

Q99:

What is the main reason that you think that Cosmos-based Kava zone will present a new validator opportunity :- a complex and multi-faceted governance system that allows differentiation?

  • Answer: Validator #Q , nice. I believe its important for validators to be able to distiguish there service in multiple ways, not just on security (otherwise they will be treated as a commodity). KAVA present an opportunity for validators to distiguish themselves on the basis of proper governance of system parameters on behalf of their delegating constituents. KAVA is a "lender of last resort", so delegating to a sophisticated validator could lead to better results beyond security.

Q100:

How is kavas tendermint better than other defi consensus especially with the introduction of etheruem 2.0 which many believe will be better than all others - considering kavas association with ripple, is it possible to foresee defi loans from crypto to fiat ?

Maybe kava partnership with centralised banks?

  • Answer: IDK about that. But we will be working closely with the great folks over at Ripple, thats for sure!

Q101:

Adoption is one of the important factor that all sustainable blockchain projects should focus to be more attractive in the invertors' eyes.

Can you tell me what KAVA has done and plan to do to achieve Adoption in the reality, real use cases, our real society?

  • Answer: Bitcoin is real!? I'm continuously impressed by the demand and size of that network. Help us capture that demand! Really, if we can I think the future looks bright for KAVA!
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

Re-Launching The Borderless, Unkillable Crypto-Fiat Gateway, DAIHard. Enter or Exit Crypto via Any Fiat and Any Payment Method, Anywhere in the World, Without KYC. All you need is a little Dai.

Some of you might recall recall our initial facepalm failed launch about 3 months ago (post-mortem here). Well, we're back--this time with an audit and some new features. This version of DAIHard should should die a little harder this time ;)

The Audit

After shopping around a bit in the auditor space, we decided to go with Adam Dossa--the very same Adam Dossa that actually found our launch vulnerability and responsibly disclosed it to us! You can see his report here. By the way, Adam has been a gem: friendly, professional, timely, and flexible. Definitely keep him in mind if you need an audit!

(Re)Introducing DAIHard

Following is an updated version of our original launch post. If you've already read that, you might want to skip to the heading What's New in v0.9.2. Or you can go straight to the app or go to our info site for more info!
Here is a legitimate concern most of us are familiar with:
To enter or exit the crypto economy, we rely on centralized exchanges such as Coinbase, which track their users, impose limits, and are tightly coupled to their jurisdiction and its banking system. And for all we know, any day now regulations could start tightening these controls further (*we've actually seen some of this play out in the two months since our first launch post). In light of this, can we say in any meaningful sense that crypto is anonymous, limtiless, borderless, immune to regulation, and (most importantly) unstoppable?
To really address this concern, we need a completely decentralized gateway between fiat and crypto: something that extends the benefits of crypto to the very act of moving between the old and new economies. But the design of such a platform is far from obvious.
(Localethereum comes close, but as discussed under Unkillable, it doesn't quite cut it. And Bisq is decentralized, but has significant UX hurdles.)
We believe we've found a solution. We are proud to present:

DAIHard v0.9.2 - Almost Definitely Not Broken This Time

If you want to jump right in, we recommend first watching our latest usage demo (7 min), then diving in and giving it a shot with a small amount of Dai. (Try it on Kovan first if mainnet is too scary!)
DAIHard extends many of the promises of crypto (borderless, anonymous, limitless, unstoppable) into the exchange mechanism itself, allowing anyone, anywhere to bypass centralized exchanges and the control they impose.
More concretely, DAIHard is a platform, run on smart contracts, for forming one-off crypto/fiat exchanges with other users, in which:
Again, our latest usage demo (7 min) shows this process in action.

Two drawbacks

You Need either xDai, or both Dai and Ether, to Use The Tool (At Least For Now)

If you want to buy Dai on DAIHard, you must already have Dai--1/3 of the amount you want to purchase--to put up as a burnable deposit. For example, if you only have 10 Dai now, you can only commit to buying 30 Dai, and must complete that trade before using the newly bought Dai to open up a bigger offer (for up to 120 Dai that time).
Most tragically of course, this means that if you don't already have some crypto, you can't use this tool to get crypto--this is why we avoid calling DAIHard an onramp specifically. This comes from the fact that both parties must have "skin in the game" for the game theory to work, and a smart contract can only threaten to burn crypto.
We have some ideas on how to address this drawback in the not-too-distant future, which we'll write about soon. For now it's time to launch this thing and get some users!

Dangerous and Scary To Use

In rare cases, a user may have to burn Dai and face a loss on the entire trade amount. The necessity of this ever-present risk is explained in detail in DAIHard Game Theory.
However, a cautious, rational user can gather information (possibly via our [subreddit](daihard)!) about how people have used the tool, successfully and unsuccessfully. They can then create a buy or sell offer with wisely chosen settings based on what has worked for others. Other cautious, rational users can find this offer and commit to the trade if they dare. We expect the vast majority of committed trades should involve rational, cautious users, and should therefore resolve happily.
Still, inevitably there will be sloppy trades that result in burns. As the tool is used, we'll be keeping a close eye on the frequency of burns and keeping you guys updated (perhaps via a "System Status" utility similar to the one found on MakerDao's explorer). In the end, though, we expect the risk in using DAIHard to be comparable to the risk of using any exchange or DNM: ever-present but low enough for the platform to be useful as whole.
So, while DAIHard will never shut down and can't perform an exit scam, the bad news is it's not risk-free. Users will have to approach DAIhard with the same level of caution they would with any new exchange (albeit for different reasons and with a different approach).
So what's the good news?

The Good News

While these drawbacks are significant, they enable some remarkable features that no other crypto/fiat exchange mechanism can boast.

Unkillable

(Correction: Bisq seems to have a decentralized arbitration system)
We are aware of no other crypto/fiat exchange platform that is truly unkillable. Bisq and localethereum comes close, but both localethereum relies on centralized processes of arbitration. This means their fraud-and-scam-prevention system can be sued, jailed, or otherwise harrassed--and if that part stops working, it doesn't matter how decentralized the rest of the system was.
DAIHard, in contrast, gives the users the power to police and punish each other, via the aforementioned credible threat of burn. This is simple game theory, and the rules of this game are etched permanently into the DAIHard Factory and Trade contract code: impervious to litigation, regulation, and political pressure.
This Factory contract has no owner and no suicide or pause code. It cannot be stopped by us or anyone else.
Like Toastycoin, this thing was immortal the moment it was deployed (even more immortal than RadarRelay, for example, which does rely on an ownership role). Both DAIHard and Toastycoin (and probably whatever we build next) will last for as long as a single Ethereum node continues mining, and it will remain easy to use as long as someone can find the HTML/JS front-end and a web3 wallet.
(The HTML/JS front-end (built in Elm, by the way, with the lovely elm-ethereum!) is currently hosted on Github pages, which is centralized--but even if Github takes down the page and deletes the code, it's a minor step to get the page hosted on IPFS, something that is on our near-term roadmap in any case)

No KYC, No Limits

It's smart contracts all the way down, so DAIHard never asks any nosy questions--if you have Metamask or some other web3 wallet installed and set up, with some ETH and Dai (or just xDai), you can immediately open or commit to a trade. You don't even need a username!
(In fact, we're so inclusive, even machines are allowed--no CAPTCHA here!)
You're limited only by the collateral you put up, so if you have 10,000 Dai you could open up a buy offer for 30,000 Dai (or a sell offer for 10,000 Dai) right now.
We do reccommend trying the tool out first with a small amount of Dai... But we're not your mom! Do what you want!

Borderless

It simply doesn't matter where you are, because DAIHard doesn't need to interface with any particular jurisdiction or payment system to work. DIAHard works by incentivizing people (or robots?) to navigate the particular real-world hurdles of bank transfers, cash drops, or other fiat transfer methods. These incentives work whether you're in America, Zimbabwe, or the Atlantic; they work whether the fiat is USD, EUR, ZAR, seashells, or Rai Stones; and they work whether your counterparty is a human, an organization, a script, or a particularly intelligent dog with Internet access.

Any Fiat Type, and Highly Customizeable

Here are some examples of the types of trades you might create or find on DAIHard.
As the DAIHard community grows, users will doubtless find much more creative ways to use the system, and we will discover together which types of trades are reliable and which are more risky. Because users can set their own prices and phase timeout settings, we expect the risky trades to charge a premium or have longer time windows, while the reliable ones rapidly multiply at close to a 1:1 price ratio, with quick turnaround times.

Extensible (with profit) by Third Parties

Not satisfied with our interface? Do you have some nifty idea for how to display and organize user reputation? Or maybe some idea for how trades could be chained togeher? Maybe you'd like to design a notification system for DAIHard? Maybe you just want a different color scheme!
Well, you won't need our permission to do any of this. Any tool that watches the same Factory contract will share the pool of trades, regardless of which tool actually creates the trade. This means we don't even have to fight over network effects!
And if you look closely at our fee structure, you might notice that only half of the 1% DAIHard fee is "hardcoded" into the Factory contract. The other half is set and charged by our interface. What does this mean for you? If you go out and make a better interface, you can essentially replace half of our 1% fee with your own fee--it's up to you whether it's smaller or larger than the replaced 0.5%.
The reason for this is to explicitly welcome other developers to extend what we've built. For as long as our team is the only one improving the platform, a threat to us is a threat to future upgrades. But if others begin extending the DAIHard platform too, then DAIHard will not only be unstoppable as it is today, but also grow unstoppably.

(For Real This Time) This Is a Big Fucking Deal

DAIHard is a turning point in crypto and a breakthrough in decentralized markets, and is an irreversible augmentation of the Ethereum platform.
What we've built is a gateway to crypto completely devoid of centralized components--rendering entry and exit to crypto unkillable, flexible, borderless, and private. Centralized exchanges, and the control they impose, can now be bypassed by anyone with Dai and a web3 wallet.

What's New in v0.9.2

There have been many changes made since our first failed launch, but there are two rather important ones: xDai support and reputation tools.

xDai support

DAIHard is now operational on xDai, a sidechain whose native token (xDai) is pegged to the Dai (and therefore $1). Add the xDai network to your Metamask (or just install Nifty Wallet), then switch to the xDai network in your wallet, to try it out. xDai has some pretty incredible benefits, compared to vanilla Ethereum:

Reputation tools

We now have a few reputation tools. First, on any open trade, there is a widget showing the number of releases, aborts, and burns the given address has been involved in as that role (buyer or seller). Clicking on this expands the widget to show more detailed information, and also provides a link to a page that lists each trade this user has been or is involved in.

What's next?

We have tons of ideas on how to improve the product--too many, in fact, to commit to any before we get a good chunk of user feedback. Here are some of our favorite ideas:

Near-Term, Smaller Features

  1. Lots of usability improvements.
  2. A "System Status" utility similar to the one found on MakerDao's explorer).
  3. Marketplace / My Trades rework.
  4. A "QuickTrade" page, offering Trade Templates as an alternative to the current Create Offer page.

Big Exciting Features

  1. Bootstrapping people with no DAI via other mechanisms and community outreach.
  2. Partial commits to trades. eg. Place a 10,000 DAI trade and allow it to be picked up in blocks larger than 500 DAI at a time.
  3. More chains, get this thing working on Bitcoin via Rootstock, on Ethereum Classic and Binance Chain.

Stay Informed!

A lot of the above features will be prioritized more clearly as we get user feedback, and we will be posting fairly frequent updates and articles on our info site. If you don't want to miss anything, note the subscribe widget and sign up!
submitted by coinop-logan to ethereum [link] [comments]

Risk Management on Binance and Bittrex Part 2 BREAKING NEWS!!! PROOF: BITCOIN MANIPULATED BY BINANCE AND COINBASE!! IS $8'500 THE TARGET!!? Binance Stable-coin REPLACING $USDT  $1,000 $LTC  Bitcoin Adoption EXPLODES! Binance Hacked for 7000 BTC - Withdrawal Suspended for 1 Week BITCOIN BULL RUN IN 30 DAYS SAYS CRYPTO TRADER - Binance Biggest Upgrade Ever Your Bitcoin Is Not Safe! QuadrigaCX, Cryptopia, Binance, Gemini, Kraken - Exchanges Know The Risks Is Your Crypto at Risk? Binance $40,000,000 Bitcoin HACK! Binance Decentralized Exchange Demo Bearish Bitcoin sentiment MEANS BULL RALLY INCOMING! Binance DAMAGING the crypto community! Binance Passive Income Margin Trading Lending!!!!

COUNTERPARTY; CHARTS; Updated news about bitcoin and all cryptocurrencies. CZ’s Explanation of Binance Listing SUSHI: With Innovation Comes Risk . The events of the past days shook the DeFi space in a way that no other project did this year. The lead developer of the project dumped all of his token on the market, crashing SUSHI’s price by over 50%. After that, he transferred the control ... Binance cryptocurrency exchange - We operate the worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume Binance Academy defines staking as: ... Dash, a privacy coin that was formerly known as Darkcoin, initially started as Bitcoin code-fork, but became probably most notable for popularizing the concept of a “masternode”. Every masternode requires “bundles” of 1,000 DASH to operate and participate in the consensus mechanism. This model set the standard for tokens to be created as an ... The previous example illustrates a direct market risk (Alice purchased Bitcoin before a price drop). On the other hand, indirect market risk relates to an asset that has a secondary or ancillary risk (i.e., less evident). In stock markets, interest rate risk often affects the price of stocks indirectly, which makes it an indirect risk. For example, if Bob buys shares of a company, his holdings ... Binance, the world’s biggest cryptocurrency exchange, is doubling down on derivatives by launching “COIN-margined” perpetual futures contracts that are denominated in bitcoin and have margins of up to 125x. A perpetual contract is a derivative that is similar to a traditional futures contract. But rather than settling once a week, month or quarter as a traditional futures contract would ... Counterparty Liquidation is the final step taken only when the Insurance Fund cannot accept the bankrupt client’s positions. Binance takes every possible step to avoid counterparty liquidation, and has several features such as Immediate or Cancel Limit Orders (see definition of Immediate or Cancel Order) to minimize the potential impact of any counterparty liquidation when it does occur ... Binance OTC uses Binance Chain with 1-second block times. This makes settlements faster; With Binance Trading counterparty’s coins stays in his Binance account, until Binance is ready to settle, and they are exchanged at the same time; Settlement occurs inside the Binance ecosystem which means it will not go through blockchains or block ... Since its launch in April, Binance Pool has become responsible for 26.39% of all Bitcoin Satoshi Vision blocks mined. A year after removing Bitcoin SV from its exchange in April 2019 and the mining pool operated by leading crypto exchange Binance now produces more blocks than anyone else. Technology risk (smart contract risk replaces counterparty risk) ... Bitcoin’s Lightning Network solution can be considered as a DeFi application running on the Bitcoin blockchain. As of June 5th 2019, the Lightning Network has its value locked worth around USD 8 million. Chart 2 - Total amount (USD million) locked by blockchain (as of June 5th) Regarding EOS, EOSRex enables users to borrow ... How to Manage Counterparty Risk When Trading Bitcoin Posted on: August 9, ... In light of the recent Bitfinex hack I thought it would be appropriate to write another article about reducing counterparty risk. Active traders need to use exchanges with liquidity in order to make a living. Even those who aren’t traders still tend use exchanges from time to time. Anyone who’s an active crypto ...

[index] [16552] [3203] [14526] [7347] [1165] [3104] [10810] [4684] [8029] [17758]

Risk Management on Binance and Bittrex Part 2

Binance today was hacked for 7,000 Bitcoin, while markets are remaining resilient, what does this mean for you and your Bitcoin? Sources https://www.theblock... Your Bitcoin Is Not Safe! QuadrigaCX, Cryptopia, Binance, Gemini, Kraken - Exchanges Know The Risks On-chain analyst Willy Woo published a new Bitcoin price model showing a new BTC bull run could begin in 30 days. One fundamental metric just reached levels not seen since just before the intense ... Using my Bitcoin bought Camaro SS to make sense of the Bitcoin vs FIAT mindset. Binance is putting our crypto community at RISK! Get the world's first ELITE cryptocurrency debit card: https ... Cryptoharvest Beginners Tutorial. How to Set a Stop Loss on Bittrex - Proper Way to Use Limit Order (Live Ripple Example) - Duration: 12:53. Satoshi Scope 2,907 views #bitcoin #BitcoinAnalysis #BitcoinNews DISCLAIMER The Information provided on, from or through this channel is general in nature and is solely for educational purposes. Join Binance HERE: https://www.binance.com/en/register?ref=XP9D60IH Check Out My Website: www.britvrcrypto.com Coin Lotto Win $250000 in Bitcoin for Free: ht... PROOF BITCOIN MANIPULATED BY BINANCE AND COINBASE!! IS $8'500 THE TARGET!!? 🔥 Bybit BONUS FREE NOW: ... If you Trade with a BOT from 3Commas on Bybit it does NOT mean you have no risk. You can Bitcoin Q&A: Decentralised exchanges and counterparty risk - Duration: 7:03. aantonop 32,964 views. 7:03 . Steve Jobs introduces iPhone in 2007 - Duration: 10:20. John Schroter Recommended for you ... Use my referral code "cryptofiend" to sign up for Crypto.com and we both get $50! :) Use Code “cryptofiend” Follow me: Twitter: https://twitter.com/RyanR...

#